«Εξατάχυτη» Άρσεναλ!

Με «εξάρα» ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 8ο όμιλο του Europa League η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε στο «Έμιρεϊτς» της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ  με 6-0 και περιμένει πλέον την κλήρωση της Δευτέρας (11/12) για να μάθει τον αντίπαλό της στους «32» της διοργάνωσης. Ντεμπισί (11’), Γουόλκοτ (37’), Γουίλσιρ (43’), Πολιάκοφ με αυτογκόλ (52’), Ζιρού με πέναλτι (64’) και Ελνένι (74’) τα γκολ για τους «κανονιέρηδες».



«Εξατάχυτη» Άρσεναλ!

Με τη νίκη αυτή η Άρσεναλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που συλλέγει περισσότερους από 11 βαθμούς στην παρθενική της συμμετοχή στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ενώ αυτό ήταν το έκτο παιχνίδι που οι «gunners» κατάφεραν να βρουν τουλάχιστον έξι φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε ευρωπαϊκή συνάντηση.

Το ματς:

Οι «κανονιέρηδες» ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και προσπαθούν από το πρώτο λεπτό να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από την αντίπαλη εστία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία «καταγράφηκε» μόλις στο 3ο λεπτό, με το σουτ του Ελνενί εντός μεγάλης περιοχής να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Στο 11ο το σκορ έμελλε να ανοίξει αφού η μονομαχία των Γουόλκοτ και Πολιάκοφ έστρωσε την μπάλα στον Ντεμπισί, ο οποίος με διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σερμπίτσκι. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ που πετυχαίνει ο Γάλλος με τη φανέλα της Άρσεναλ έπειτα από 1082 ημέρες!

Αρκετές από τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατέληξαν στα πόδια του Θίο Γουόλκοτ. Μια από αυτές ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ. Στο 37ο λεπτό το λάθος κοντρόλ του Γουέλμπεκ δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την άμυνα των Λευκορώσων με αποτέλεσμα ο ταχύτατος άσος να ευστοχήσει από κοντά,κάτι που δεν κατάφερε στο 40’, όταν το πλασέ του σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Μιλούνοβιτς. Το 3-0 σημείωσε ο Γουίλσιρ στο 43ο λεπτό με όμορφη προσποίηση και αριστερό σουτ στη γωνία, επιστρέφοντας στα γκολ μετά τον Μάιο του 2015!

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι γηπεδούχοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Μόλις στο 52ο ο Γουόλκοτ έφερε την μπάλα εντός αντίπαλης περιοχής με σέντρα η οποία… μπέρδεψε τον Πολιάκοφ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακά του για το 4-0. Το πέμπτο γκολ σημείωσε ο Ζιρού στο 64ο λεπτό με πέναλτι ενώ το τελικό 6-0 πέτυχε με όμορφο σουτ ο Ελνένι στο 74ο λεπτό, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδραση στον Σερμπίτσκι...

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Ντεμπισί, Μάιτλαντ-Νάιλς, Ελνενί (77’ Γουίλοκ), Κοκλέν, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ (77’ Ενκετιά), Γουόλκοτ (71’ Νέλσον), Ζιρού

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ:  Σερμπίτσκι, Πολιάκοφ, Μιλούνοβιτς, Ρίος, Βολότζκο, Ντραγκούν, Μπερεζκίν, Ιβάνιτς (76’ Γιαμπλόνσκι), Στάσεβιτς (69’ Τουόμινεν), Γκόρντεζτσουκ, Ροντιόνοφ (56’ Σίγκνεβιτς)

Οι σκόρερς:

11’ Ντεμπισί, 37’ Γουόκοτ, 43’ Γουίλσιρ, 52’ Πολιάκοφ (Αυτ.), 64’ Ζιρού (Πεν.),74’ Ελνένι

Διαιτητής:

Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία)

Το άλλο ματς του ομίλου:

Eρυθρός Αστέρας-Κολωνία 1-0

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.

Άρσεναλ

13

2.

Ερυθρός Αστέρας

9

3.

Κολωνία

6

4.

ΜΠΑΤΕ

5