«Έσπασε» η Μάντσεστερ Σίτι

Πάει το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι στην Ουκρανία, με την Σαχτάρ να την βρίσκει αδιάφορη πριν από το ντέρμπι της πόλης με την Γιουνάιτεντ και να την κερδίζει με σκορ 2-1. Πρώτοι έτσι κι αλλιώς οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, που θα περιμένουν τον Φεβρουάριο ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα έχουν... καθαρίσει το πρωτάθλημα.



«Έσπασε» η Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» δεν καίγονταν και πολύ να πάρουν αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο μάλιστα σαν να είχε προμηνύσει ως το πρώτο που θα χάσει η ομάδα του ο Πεπ, έχοντας απαντήσει προσφάτως σε ερώτηση για εάν μπορεί να τελειώσει χωρίς ήττα, λέγοντας πως είναι πάρα πολύ δύσκολο δεδομένου του προγράμματος και του ταξιδιού για το ματς με τους Ουκρανούς.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν και στο χορτάρι, με την Σαχτάρ να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων και να το διατηρεί σχεδόν έως και το τέλος του ματς, όταν ο Σέρχιο Αγουέρο πέτυχε το τέρμα που θα μείωνε το σκορ αλλά δεν θα ήταν αρκετό για την ανατροπή, ερχόμενο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το σκορ άνοιξε στο 26’ με πολύ όμορφο τέρμα ο Μπερνάρντ, για να έρθει έξι λεπτά αργότερα μια κακή εκτίμηση της φάσης από τον Έντερσον, που επέτρεψε στον Ισμαΐλι να χριστεί επίσης σκόρερ. Ήταν η πρώτη ήττα μετά από ένα φιλικό με την Χιρόνα το καλοκαίρι, αυτήν, για την Σίτι, που έχει ήδη στρέψει το ενδιαφέρον της στο πως θα... τελειώσει την Πρέμιερ Λιγκ στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 15β.

2. Σαχτάρ 12β.

3. Νάπολι 6β.

4. Φέγενορντ 3β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ: Πιατόφ, Μπούντκο, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ιζμαΐλι (64' Ασεβέδο), Στεπανένκο, Φρεντ, Μάρλος (82' Κοβαλένκο), Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα (Κοτσολάβα)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Ανταραμπίγιο, Φερναντίνιο (70' Αγουέρο), Φόντεν, Τουρέ, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο, Σανέ (62' Σανέ), Ζέσους