Aye, aye Captain!

Με τον Φιλίπε Κουτίνιο να τιμά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Λίβερπουλ σκοράροντας χατ-τρικ και την υπόλοιπη επιθετική τριάδα της ομάδας να ακολουθεί, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε εύκολα με σκορ 7-0 της Σπαρτάκ Μόσχας στην αυλαία των ομίλων του Champions League και ζέστανε ιδανικά τις μηχανές για το ντέρμπι με την Έβερτον.



 Aye, aye Captain!

Κάπου γράφτηκε πως είναι ο καλύτερός αρχηγός της στην μετά Στίβεν Τζέραρντ εποχή και εδώ που τα λέμε δεν το λες... άδικο!

Ο “Μικρός Μάγος” της Λίβερπουλ έδωσε το σύνθημα για μια τρομακτική επιθετικά εμφάνιση σκοράροντας πολύ νωρίς (4’) από το σημείο του πέναλτι για να συνεχίσει από εκεί που το άφησε και σε open play, σε έναν μοναδικό συνδυασμό και των τεσσάρων (Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ – Κουτίνιο) για το 2-0 στο 15’. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ρομπέρτο Φιρμίνο να βρει το βάθος της εστίας, με το 3-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Δεν πέρασαν παρά μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος για να ανοίξει και πάλι η άμυνα των Ρώσων, με τον Σαντιό Μανέ να κάνει το 4-0... μπαμ-μπαμ. Στο 50’ ο Κουτίνιο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, για να έρθει από τον πάγκο ο Ντάνιελ Στάριτζ και να βάλει κι αυτός την σφραγίδα του στην αναμέτρηση. Δεν σκόραρε ο φορ των “κόκκινων”, αλλά δημιούργησε για τον Μανέ που με ωραία κίνηση του σώματός του έστειλε την μπάλα προς την εστία, και εντός αυτής για το 6-0 στο 76’.

Δεν γινόταν να έχει σκοράρει το υπόλοιπο... παρεάκι και να μην έχει σκοράρει ο Μο Σαλάχ, που το έπραξε στο στο 86’ για το τελικό 7-0, σκορ κατά ένα γκολ λιγότερο από το ιστορικό 8-0 με την Μπεσίκτας. Τα 23 γκολ που έφτασε το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ σε αυτή την φάση του UCL, αποτελούν ρεκόρ όσον αφορά τις αγγλικές ομάδες.

Δεν θα μπορούσε, στην σούμα, να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η επιστροφή στα νοκ άουτ της διοργάνωσης και τώρα το μόνο που απομένει είναι να μαθευτεί ο αντίπαλος από τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες, για να φανεί εάν υπάρχουν ελπίδες και για παρακάτω.

Έτσι, μαζί με την Λίβερπουλ, η Αγγλία θα έχει 5/5 εκπροσώπους στην επόμενη φάση, με μόνον την Τσέλσι να μην τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου της, στατιστικό αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και για τα «κλειδωμένα» ζευγάρια στην κλήρωση.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Λίβερπουλ 12β.

2. Σεβίλλη 9β.

3. Σπαρτάκ Μόσχας 6β.

4. Μάριμπορ 3β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Κάριους, Γκόμες, Λόβρεν (60' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Κλάβαν, Μορένο (45' Μίλνερ), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (72' Στάριτζ)

Σπαρτάκ Μόσχας: Σελίκοφ, Εστσένκο, Μποτσέτι, Τάσκι, Τζίκια (60' Πάσαλιτς), Ζομπνίν, Φερνάντο, Γκλουσάκοφ, Πρόμες (75' Σαμέντοφ), Ζε Λουίς (51' Μαλγαρέχο), Λουίς Αντριάνο