Αποκατέστησε την τάξη στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ

Μετά από ένα γκολ που έπρεπε και δεν έπρεπε να μετρήσει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει αντίδραση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με δύο απανωτά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πανηγύρισε νίκη με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στους “16” του Champions League οριστικά ως πρώτη του ομίλου της.



Αποκατέστησε την τάξη στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα στην τελευταία φάση του Α’ μέρους, με την ΤΣΣΚΑ να σκοράρει ένα κατά το γράμμα του νόμου κανονικό γκολ, αλλά από την άλλη ένα γκολ που δεν αποκλείεται να ξεσηκώσει συζήτηση και για τον ίδιο τον κανονισμό, που θέλει έναν παίκτη να βρίσκεται κανονικά εντός αγώνα ακόμη κι αν είναι εκτός αγωνιστικού χώρου εάν δεν έχει πάρει σχετική άδεια.

Ωστόσο ο Μπλιντ, εν προκειμένη περιπτώσει, ήταν αδύνατο να προλάβει να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας βγει από αυτόν σε κανονική ροή κι σε μια ταχύτατη φάση.

Ακόμη κι έτσι, η Γιουνάιτεντ βγήκε αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, και μετά από ένα τέταρτο ανομβρίας βρήκε δύο συνεχόμενες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 64ο λεπτό Πογκμπά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Λουκάκου μέσα στην περιοχή, με τον Βέλγο φορ να έχει δημιουργήσει ο ίδιος τον χώρο στο πεδίο δράσης του, για να τελειώσει την φάση με άνοιγμα του κορμιού του και κοντινή προβολή. Στο 66’ ήταν σειρά του Ράσφορντ να τελειώσει με όμορφο τρόπο φάση για τους γηπεδούχους, με το 2-1 να αποδεικνύεται τελικό σκορ.

Πρώτη με διαφορά ενός τριπόντου η Γιουνάιτεντ, τερματίζοντας με 15 βαθμούς, με την Βασιλεία την ακολουθεί στους «16». Στην 3η θέση η ΤΣΣΚΑ, τελευταία ως μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις φέτος στην Ευρώπη (σ.σ αν δεν κερδίσει η Μονακό την Τετάρτη σίγουρα το σοκ θα είναι μεγαλύτερο για τους πρωταθλητές Γαλλίας) η Μπενφίκα.

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15β.

2. Βασιλεία 12β.

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9β.

4. Μπενφίκα 0β.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια (72' Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα (67' ΜακΤόμινεϊ), Μπλιντ, Μάτα, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου (74' Μαρσιάλ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βασίν, Ιγκνασέβιτς, Φερνάντες, Γκολόβιν, Κουτσάεφ, Ναμπάμπκιν (90' Χοσόνοφ), Βιτίνιο (83' Ζαμαλέτντινοφ), Τζαγκόεφ, Τσάλοφ (65' Γκορντιουσένκο)