Πέρασε, αλλά... δυσκόλεψε τη ζωή της η Τσέλσι

Με ομάδες όπως οι Παρί, Μπαρτσελόνα και Μπεσίκτας ενδέχεται να κληρωθεί πλέον η Τσέλσι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τερμάτισε στη 2η θέση του Γ' ομίλου με το 1-1 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εξαιρετικό παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πρώτη στο γκρουπ η Ρόμα, στο Γιουρόπα Λιγκ οι «ροχιμπλάνκος».  



Πέρασε, αλλά... δυσκόλεψε τη ζωή της η Τσέλσι

Ο Αντόνιο Κόντε μάλλον ξεγέλασε όσους περίμεναν μια αρκετά διαφοροποιημένη Τσέλσι. Κόντρα σε όσα είχε τονίσει μια μέρα πριν από το ματς για το γεγονός πως ενδεχομένως η πρωτιά να μην είναι και τόσο ευνοϊκή για την ομάδα του, παρέταξε αρκετά δυνατή 11άδα, ικανή να κοντράρει απόλυτα την Ατλέτικο κι όχι απλά να αρκεστεί σε ένα ανώδυνο αποτέλεσμα. Στο ματς, υπήρξαν διαστήματα κατά τα οποία οι Ισπανοί προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό και να τρέξουν σε γρήγορο τρανζίσιον και μεταφορά της μπάλας στα δύο μισά του γηπέδου, όμως ο Τόρες που βρισκόταν στη γραμμή κρούσης για την ομάδα του Σιμεόνε, ήταν μόνος, δίχως σωστές τροφοδοτήσεις. Οι Πρωταθλητές Αγγλίας απείλησαν με τον Μοράτα, ο φορ των «μπλε» είχε στιγμές στις οποίες ο Όμπλακ είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του, ενώ, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ο γκολκίπερ της Ατλέτικο έπεσε χαμηλά για να σταματήσει ένα σουτ του Τζαπακόστα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν εξαιρετική, καθώς και στις δύο εστίες έγιναν ευκαιρίες για γκολ, δίνοντας τρομερό ρυθμό και παλμό στην αναμέτρηση! Η Τσέλσι, με μια κεφαλιά του Κρίστενσεν που έφυγε πλάγια, ενώ οι Αζάρ και Μοράτα απείλησαν στα «καπάκια» δίχως αποτέλεσμα. Η... τριπλή απειλή της Ατλέτικο θα ολοκληρωνόταν με γκολ αμέσως μετά! Από δοκάρι του Φιλίπε Λουίς, ο Κόκε στην επαναφορά με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά, όμως, στο 55', οι Ισπανοί θα άνοιγαν το σκορ! Από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του Τόρες, ο Σαούλ στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε τον Βέλγο πορτιέρε των «μπλε» για να γράψει το 1-0! Την ίδια στιγμή, η Ρόμα βρισκόταν μπροστά στο σκορ απέναντι στην Καραμπάκ κι έτσι πάλι δεν είχε αντίκρισμα το γκολ των «ροχιμπλάνκος». Ο Πέδρο έδωσε επιθετική πνοή στην αγγλική ομάδα και από δικό του γέμισμα αρχικά ο Κρίστενσεν έχασε μια κεφαλιά, ενώ ο Ισπανός είχε ένα έξυπνο τακουνάκι στην εξέλιξη του οποίου ο Μοράτα δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Τσέλσι πλέον είχε... σκυλιάσει και στο 75' από σουτ του Αζάρ από πλάγια, ο Σάβιτς έβαλε το πόδι και χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 1-1! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μοράτα έχασε τετ-α-τετ, ενώ και ο Γουίλιαν έκανε πολύ άσχημο σουτ ολομόναχος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρά την άγρια ομορφιά που πήρε το ματς, ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία.

Η νίκη της Ρόμα επί της Καραμπάκ με το 1-0, έστειλε τους Ιταλούς στην επόμενη φάση μέσω της κορυφής του γκρουπ, βγάζοντας εκτός συνέχειας την Ατλέτικο που θα «υποβιβαστεί» στο Γιουρόπα Λιγκ. Λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, οι «τζιαλορόσι» έχουν την υπεροχή έναντι των Λονδρέζων στην ισοβαθμία των 11 πόντων.

Στην επόμενη φάση, η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, δεδομένα δεν μπορεί να κοντραριστεί με αγγλική ομάδα (εφόσον και η Λίβερπουλ τερματίσει στην κορυφή μετά τις Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τότεναμ), δεν μπορεί φυσικά ν' αντιμετωπίσει τη Ρόμα και κάπως έτσι τα... κουκιά είναι μετρημένα, με τις Μπαρτσελόνα, Παρί και Μπεσίκτας να περιμένουν.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Ρόμα 11

2.Τσέλσι 11

3.Ατλέτικο Μαδρίτης 7

4.Καραμπάκ 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Μόουσες, Φάμπρεγας, Καντέ, Μπακαγιόκο (64' Πέδρο), Τζαπακόστα (73' Γουίλιαν), Αζάρ, Μοράτα (81' Μπατσουαγί)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένες (79' Βιέτο), Σάβιτς, Ερνάντες, Φιλίπε Λουίς, Πάρτεϊ, Γκάμπι (79' Κορέα), Σαούλ, Κόκε, Τόρες (57' Καράσκο), Γκριεζμάν