Εξηγήσεις από τον Κλάτενμπεργκ για τον σάλο που προκάλεσε

Για λόγια που παρερμηνεύτηκαν έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε για τη «μάχη του Μπριτζ», τον Μάιο του 2016, δίχως ωστόσο να μετανιώνει στιγμή για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ντέρμπι τίτλου εκείνης της σεζόν, έκανε λόγο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε...  



Εξηγήσεις από τον Κλάτενμπεργκ για τον σάλο που προκάλεσε

Ο Άγγλος, πρώην διαιτητής, χρειάστηκε να τοποθετηθεί ξανά έχοντας αντιληφθεί τον... πανικό που είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του για την ισοπαλία (2-2) της Τότεναμ με την Τσέλσι, τη 2α Μαΐου του περασμένου έτους. 

Έχοντας αναφέρει πως κανονικά θα έπρεπε να έχει αποβάλει τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές των «σπιρουνιών» αλλά πως είχε συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να μην τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον και βρεθεί στο επίκεντρο, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μίλησε ξανά και αυτή τη φορά είχε να πει ότι: 

«Πολλοί διαιτητές αποφασίζουν και παίρνουν μέτρα για να μη βρεθούν εκείνοι στο επίκεντρο της προσοχής σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αν είχα διώξει με κόκκινη κάρτα τρεις ποδοσφαιριστές της Τότεναμ τότε θα ήμουν εγώ ο κύριος υπαίτιος που θα είχε κοστίσει στην Τότεναμ τον τίτλο. Αυτή είναι η λεπτή ισορροπία την οποία καλούνται να βρουν οι διαιτητές του τοπ επιπέδου. Τι είναι το σωστό και το δίκαιο για τους κανονισμούς και το παιχνίδι. Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος όσο θα έπρεπε...

Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν θέλει να μπει στη διαιτησία έπειτα απ' όσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις μου. Όταν είσαι στην Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους με τις αποφάσεις σου ως διαιτητής. Ναι, τα λόγια μου παρερεμηνεύτηκαν και θα μπορούσα κι εγώ να το έχω πει κάπως διαφορετικά. Δεν το μετανιώνω όμως και ούτε μετανιώνω για ό,τι έκανα σ' εκείνο το ματς. Έφυγα από το γήπεδο γνωρίζοντας πως δεν είχα επηρεάσει την έκβαση του ντέρμπι και αυτό είναι το πιο σημαντικό».