Κλάτενμπεργκ: «Άφησα την Τότεναμ να... αυτοκαταστραφεί»!

Ενάμιση χρόνο έπειτα από εκείνη την επική «μάχη» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου η Τσέλσι έκανε... δώρο τον τίτλο στη Λέστερ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παραδέχθηκε πως δεν έβγαλε τουλάχιστον τρεις κόκκινες κάρτες στην Τότεναμ ώστε να αφήσει την ομάδα του Ποκετίνο να... αυτοκαταστραφεί!  



Κλάτενμπεργκ: «Άφησα την Τότεναμ να... αυτοκαταστραφεί»!

Σ' εκείνο το παιχνίδι που τα νεύρα είχαν ως αποτέλεσμα τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τους καυγάδες δίχως τέλος, ο Κλάτενμπεργκ, που πλέον έχει αποσυρθεί από τη διαιτησία, έδειξε την κίτρινη κάρτα σε εννέα παίκτες των «σπιρουνιών», όμως είχε σχέδιο ώστε να μην τον κατηγορήσει κανείς για τίποτα σε περίπτωση που το σύνολο του Ποκετίνο αποτύγχανε να πάρει τη νίκη.

Παρά το 2-0 του πρώτου μέρους, η Τσέλσι έκανε ολική επαναφορά, έφτασε στο τελικό 2-2 και η Λέστερ με αυτό το αποτέλεσμα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

«Άφησα την Τότεναμ να... αυτοκαταστραφεί, έτσι ώστε κανείς από την ομάδα ή τον Τύπο να μην μπορεί να μου καταλογίσει τίποτα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Αυτό ήταν το σχέδιό μου.

Αν όντως είχα αποβάλει τρεις παίκτες της Τότεναμ, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι στις εφημερίδες την επόμενη μέρα; “Ο Κλάτενμπεργκ δεν άφησε την Τότεναμ να πάρει το πρωτάθλημα” θα έγραφαν.

Άλλοι διαιτητές θα πήγαιναν με το γράμμα του νόμου και θα άφηναν την ομάδα με οχτώ ή εφτά παίκτες! Μετά όμως θα υπήρχε η δικαιολογία της διαιτησίας. Εγώ παρουσιάστηκα στο παιχνίδι με το σκεπτικό “αφήνω την Τότεναμ να το χάσει μόνη της”» είπε ο πρώην διαιτητής στο NBC!