Πάλι στο τέλος η Σίτι!

Έκανε για ακόμη μία φορά καψώνια στον κόσμο της η Μάντσεστερ Σίτι, που βρέθηκε να χάνει από την Γουέστ Χαμ, ισοφάρισε νωρίς αλλά χρειάστηκε σχεδόν όλο το υπόλοιπο δεύτερο ημίχρονο για να βρει το γκολ της νίκης. Εν τέλει τα κατάφερε και με το τελικό 2-1 χάρη σε ακόμη ένα τέρμα προς το φινάλε (83'), εκτός του ότι παρέμεινε μόνη πρώτη, έκανε και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 13 συνεχόμενων νικών στην Πρέμιερ Λιγκ.



Πάλι στο τέλος η Σίτι!

Κάθε αγωνιστική θα γίνεται και πιο δύσκολο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που απέναντί της βρήκε μια λυσσασμένη Γουεστ Χαμ, που πήρε κεφάλι στο σκορ και στην συνέχεια αμύνθηκε μαζικά για να καταφέρει να πάρει κάτι.

Φρένο στα πλάνα της μετά το τέρμα του Ογκμπόνα στο 44Ά έβαλε σχεδόν αμέσως το γκολ του Οταμέντι στο 55Ά με το οποίο οι γηπεδούχοι πήραν ό,τι χρειάζονταν για να βγουν ακόμη περισσότερο μπροστά και να κυνηγήσουν την ανατροπή. Τα πράγματα ήταν όσο δύσκολα τα περίμενε ο Πεπ, με 10 μαύρες φανέλες να έχουν καθίσει πίσω από την μπάλα και να περιμένουν πως θα την απομακρύνουν ίσα – ίσα για να φύγει.

Ελάχιστες ήταν οι φορές που απειλήθηκε στην κόντρα η Σίτι, με τον Έντερσον να είναι έτοιμος όποτε χρειάστηκε για να μην επιτρέψει νέα παραβίαση της εστίας του. Ωστόσο τίποτα δεν έδειχνε να βγαίνει στους “πολίτες”, με τον κόσμο επίσης να γίνεται ανυπόμονος. Όλα αυτά για να έρθει μια μοναδική έμπνευση του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Νταβίδ Σίλβα κι εκείνος με γυριστό (σ.σ σε μια φάση που θύμισε γκολ της Μπαρτσελόνα πριν μερικές ημέρες με την Βαλένθια) ολοκλήρωσε την ανατροπή (83').

Καρδιοχτύπησαν οι γηπεδούχοι, που είδαν την Γουέστ Χαμ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-2 και την ισοπαλία, μιας και δεν θα απέμενε άλλος χρόνος για να υπάρξει νέο γκολ. Έτσι, η Σίτι έφτασε τους 43 βαθμούς, παίρνοντας την 13η σερί νίκη της, επίτευγμα μοναδικό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετά από την ανάλογη επίδοση της Τσέλσι. Που πάει για να το σπάσει; Στο "Ολντ Τράφορντ" για το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η αναμονή έχει ήδη ξεκινήσει.