Ανατροπή με σούπερ Αζάρ η Τσέλσι

Με τον Εντέν Αζάρ να έχει… κέφια και να πετυχαίνει δύο γκολ, η Τσέλσι έκανε την ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ και πήρε τη νίκη (3-1) που την φέρνει προσωρινά ισόβαθμη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μοράτα το άλλο γκολ των «μπλε». Προηγήθηκαν με τον Γκέιλ οι φιλοξενούμενοι, που έχουν μόλις ένα βαθμό στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος.



Ανατροπή με σούπερ Αζάρ η Τσέλσι

Νωρίς νωρίς φρόντισε να κάνει τη ζημιά στο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ»  η Νιούκαστλ. Αφού αρχικά προειδοποίησε με τον Μερίνο, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε τελικά να βρει στόχο και να πάρει το προβάδισμα στο 12’, όταν ο Γκέιλ νίκησε τον Κουρτουά!  Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πάντως άμεσα. Ο Κρίστενσεν είχε δοκάρι και η ισοφάριση ήρθε στο 21ο λεπτό, με το εξαιρετικό τελείωμα του Αζάρ που ανάγκασε τον Ντάρλοου να μαζέψει τη μπάλα από το βάθος της εστίας του. Οι «μπλε» ανέλαβαν τον  έλεγχο, συνέχισαν την πίεση και βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν και στην ανατροπή. Μετά από λάθος του Ρίτσι ο Μόουζες έκανε τη σέντρα και ο Μοράτα με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με διάθεση να διεκδικήσει ότι μπορεί επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Νιούκαστλ, η οποία προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα, ψάχνοντας κυρίως τον Γκέιλ. Οι παίκτες της Τσέλσι έδειχναν πάντως να διαχειρίζονται σωστά την κατάσταση, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Αζάρ δεν άφηνε σε ησυχία την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως το τρίτο γκολ δεν ερχόταν για την Τσέλσι και αυτό έδινε… δικαιώματα στις «καρακάξες. Τα πάντα ξεκαθάρισαν πάντως στο 74’. Ο Ρίτσι ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μόουζες και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Αζάρ ανέλαβε τη ν εκτέλεση (αλα Πανένκα) και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το τελικό 3-1, καθώς στο χρόνο που απέμεινε οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά πράγματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (80’ Κέιχιλ), Ρούντιγκερ, Μόουζες, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας (78’ Μπακαγιόκο), Ντρίνκγουοτερ, Αζάρ (78’ Γουίλιαν), Μοράτα

Νιούκαστλ: Ντάρλοου, Μπεμπά, Λεζέν, Κλαρκ, Μανκίγιο, Ρίτσι, Ντιαμέ (75’ Σέλβεϊ), Μερίνο (85’ Γιέλντιν), Μέρφι, Αγιόθε (62’ Χέιντεν), Γκέιλ