«Crash test» στο Λονδίνο, επικίνδυνες αποστολές για Τότεναμ- Λίβερπουλ

Το μεγάλο ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Emirates» κλέβει την παράσταση στο αποψινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολο τεστ για την Τότεναμ που δοκιμάζεται στην έδρα της Γουότφορντ, θέλει προσοχή η εξόρμηση της Λίβερπουλ στο «σπίτι» της Μπράιτον.  



«Crash test» στο Λονδίνο, επικίνδυνες αποστολές για Τότεναμ- Λίβερπουλ

Στο Λονδίνο, λοιπόν, χτυπά η «καρδιά» αυτής της αγωνιστικής. Η Τσέλσι θα υποδεχθεί, στο εναρκτήριο ματς της ημέρας (14:30), τη Νιούκαστλ με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί, ευελπιστώντας παράλληλα σε απώλεια βαθμών της Γιουνάιτεντ για να μειώσει περισσότερο - αν όχι να την πιάσει- από τη 2η θέση.

Στο ματς που τραβά τα βλέμματα, η Άρσεναλ θα φιλοξενήσει στο απόρθητο από τον περασμένο Ιανουάριο «Emirates» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα ντέρμπι που θέλουν και οι δύο αφενός για βαθμολογικούς, αφετέρου για λόγους γοήτρου. Ιδίως η Γιουνάιτεντ, η οποία θα επιδιώξει να παραμείνει στο κατόπι της πρωτοπόρου Σίτι, αλλά και να δώσει απαντήσεις για όσους την… κατηγορούν ότι «χάνεται» στα μεγάλα ντέρμπι. Σημαντική η απουσία του Λακαζέτ από πλευράς «κανονιέρηδων», τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Μάτιτς.

Στα άλλα ματς, η Τότεναμ θα επιδιώξει να δώσει τέλος στην αγωνιστική… κοιλιά των τριών τελευταίων αγωνιστικών και να επανέλθει στις νίκες. Το έργο της στην έδρα της ισχυρής Γουότφορντ δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προέρχεται από τη βαριά ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντιμετωπίζει την αποψινή αναμέτρηση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει ξανά τα πάνω της και να τονώσει την αυτοπεποίθηση της με θετικό αποτέλεσμα ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα.

Για τη Λίβερπουλ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στόχος είναι να ντουμπλάρει τις εκτός έδρας νίκες και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία! Ανάλογα μάλιστα και από τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών, ίσως να βρει την ευκαιρία να ξεκολλήσει από την 5η θέση και να ανέβει ψηλότερα. Η Μπράιτον διανύει μια περίοδο καμπής, όμως είναι απαγορευτικό να την κοιτάξει κάποιος αφ' υψηλού…

Σημαντικό ματς και στο «Γκούντισον Παρκ», με την Έβερτον - υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σαμ Αλαρντάις- να στοχεύει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο θρίαμβος επί της Γουέστ Χαμ τόνωσε το ηθικό των παικτών, οι οποίοι θα επιδιώξουν στην πρώτη εμφάνιση του νέου προπονητή να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες. Η Χάντερσφιλντ, ωστόσο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως αμελητέα ποσότητα, αφού μιλάμε για μια σταθερή, πειθαρχημένη ομάδα με εξαιρετικές επιδόσεις στην άμυνα.

Στα άλλα παιχνίδια, Στόουκ και Σουόνσι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και προσμένουν σε θετικό αποτέλεσμα για να… πάρουν ξανά τα πάνω τους, η Λέστερ θέλει να χτίσει στην σπουδαία νίκη επί της Τότεναμ και να διευρύνει το σερί της ενόψει της τρομερής φέτος Μπέρνλι, ενώ Γουέστ Μπρομ και Κρίσταλ Πάλας θα επιδοθούν κατά κάποιον τρόπο σε μια «μάχη»… σωτηρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 02/12

14:30 Τσέλσι - Νιούκαστλ

17:00 Γουέστ Μπρομ- Κρίσταλ Πάλας

17:00 Γουότφορντ- Τότεναμ

17:00 Έβερτον - Χάντερσφιλντ

17:00 Στόουκ- Σουόνσι

17:00 Μπράιτον - Λίβερπουλ

17:00 Λέστερ- Μπέρνλι

19:30 Άρσεναλ- Μαν. Γιουνάιτεντ

Κυριακή 03/12

15:30 Μπόρνμουθ- Σαουθάμπτον

18:00 Μαν. Σίτι- Γουέστ Χαμ