Το «έπος» της κλήρωσης του ’82 (video)

Κλήρωση Παγκοσμίου Κυπέλλου αύριο (1/12) και τι καλύτερο από το να ανατρέξει κανείς στην αντίστοιχη τελετή για το Μουντιάλ του 1982, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Σκωτσέζοι έπεσαν… θύματα της τεχνολογίας!



Το «έπος» της κλήρωσης του ’82 (video)

Βρισκόμαστε στο Palacio de Congresos της Μαδρίτης όπου η κληρωτίδα-τζόκερ ετοιμάζεται να χωρίσει σε ομίλους των τεσσάρων τις 24 ομάδες του Μουντιάλ της Ισπανίας. Σε ρόλο συντονιστή ο νεότατος Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος με αμήχανο βλέμμα καταλαβαίνει σε ανύποπτο χρόνο πως κάτι έχει... πάει στραβά όταν βλέπει τη Σκωτία να «φιγουράρει» κάτω από την Αργεντινή και το Βέλγιο «κρεμασμένο» κάτω από την Ιταλία.

Τα ζευγαρώματα έπρεπε να ακυρωθούν καθώς θα παρουσιαζόταν σύγχυση με τις ομάδες που είχαν προκριθεί από τη Λατινική Αμερική… Η λύση όμως δόθηκε άμεσα! Η Σκωτία και το Βέλγιο ξαναμπήκαν σε… μπαλάκια, επέστρεψαν στην κληρωτίδα και ξαναβγήκαν λίγο αργότερα για να καταλήξουν οι Σκωτσέζοι αντιμέτωποι με τους Βραζιλιάνους στον 6ο όμιλο, με τους Βέλγους από την άλλη να τους αντικαθιστούν στον 3ο όμιλο ερχόμενοι αντιμέτωποι με την Αργεντινή. Περασμένα μεγαλεία, διηθώντας τα να κλαις…

Το πέρα-δώθε της Σκωτίας: