Μπενίτεθ: «Το υλικό μας υστερεί, να βοηθήσει ο κόσμος»

Την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση και βοήθειας του κόσμου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της Νιούκαστλ τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ μέσα από δηλώσεις που παραχώρησε στο «Sky Sports».



Μπενίτεθ: «Το υλικό μας υστερεί, να βοηθήσει ο κόσμος»

O 57χρονος προπονητής παραπονέθηκε για το γεγονός ότι η διοίκηση της ομάδας δεν του παρέχει την οικονομική δυνατότητα να… ψωνίσει από το πρώτο ράφι, καθιστώντας για το λόγο αυτό ακόμη πιο σημαντική τη στάση των υποστηρικτών του συλλόγου κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

«Η αλήθεια είναι πως αν θες να αγοράσεις έναν επιθετικό που κάνει 20 γκολ το χρόνο χρειάζεσαι 20 εκατομμύρια. Ένας μέτριος φορ κοστίζει από 15 εκ. μέχρι 25 εκ. Αν κλωτσάει την μπάλα προς τα εμπρός κάνει 15 αν πετυχαίνει γκολ 25…»

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και που βρισκόμαστε ως σύλλογος. Επιτρέπεται να χάσουμε από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά οφείλουμε να στεκόμαστε ανταγωνιστικά απέναντι στη Χάντερσφιλντ, στην Μπράιτον ή στην Μπέρνλι. Το θέμα είναι ότι δεν αποκτήσαμε παίκτες της ποιότητας που αγοράσανε αυτές οι ομάδες…»

«Αυτό είναι και ένα μήνυμα για τους φιλάθλους μας οι οποίοι πρέπει να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να εμψυχώνουν τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Πρέπει να κατανοήσουν την κατάσταση και να μας βοηθήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.