Με Αλέξις στις καθυστερήσεις!

Το σερί των διαδοχικών νικών απέναντι στην Μπέρνλι διατήρησε η Άρσεναλ, η οποία κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να «δραπετεύσει» με σκορ 1-0, χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξις Σάντσες.



Με Αλέξις στις καθυστερήσεις!

Ο Χιλιανός χάρισε κατ’ αυτόν τον τρόπο την έβδομη διαδοχική νίκη απέναντι στην ομάδα του Σον Ντάις σε όλες τις διοργανώσεις ενώ το γκολ που πέτυχε ήταν μόλις το όδγοο που σημειώθηκε στο «Τερφ Μουρ» κατά τη διάρκεια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, στατιστικό που κατατάσσει το συγκεκριμένο γήπεδο στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Το ματς:

Με διάθεση για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αλλά παρά τις όποιες προσπάθειες των «κανονιέρηδων» ήταν οι γηπεδούχοι αυτού που με ξαφνικό σουτ του Γιόχαν Γκούνμουντσον έφτασαν στο 15ο λεπτό μια ανάσα από το 1-0, αφού η προσπάθεια του Ισλανδού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσεχ.

Οι «gunners» απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Άαρον Ράμσεϊ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα από πλεονεκτική θέση πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δείχνουν επιθετική διάθεση έως το τέλος του ημιχρόνου με κύριο εκφραστή τον Αλέξις Σάντσες, όμως ο ρυθμός της αναμέτρησης επηρεάστηκε από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα με αποκορύφωμα τη φάση του 46ου λεπτού όπου η σύγκρουση του Γκούντμουντσον με τον Ράμσεϊ προκάλεσε τον τραυματισμό του δεύτερου.

Η ομάδα του Σον Ντάις «έβγαλε» συνέχισε και στο δεύτερο μέρος φορώντας τον… σκληροτράχηλο μανδύα της, χωρίς τούτο να σημαίνει πως δεν κατάφερε να φανεί απειλητική απέναντι από την αντίπαλη εστία, αφού στο 59ο λεπτό ο Τσεχ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση αποσοβώντας του σουτ που επιχείρησε ο Μπρέιντι.

Η Άρσεναλ από την άλλη συνέχισε να διατηρεί την μπάλα υπό την κατοχή της, αγγίζοντας κατά διαστήματα ποσοστά της τάξεως του 74% στον συγκεκριμένο τομέα αλλά κατάφερε να «απειλήσει» έως το τέλος μόνο με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις χωρίς να καταφέρει να προκαλέσει ιδιαίτερες ανησυχίες στον Πόουπ. 

Όλα αυτά μέχρι το κοντέρ να δείξει το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Ταρκόφσκι υπέπεσε σε αντικανονικό μαρκάρισμα, αναγκάζοντας τον Μέισον να καταλογίσει το πέναλτι και τον Αλέξις Σάντσες να χαρίσει από τα έντεκα μέτρα τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Μπέρνλι: Πόουπ, Μι, Ταρκόφσκι, Λόουτον, Γουάρντ, Κορκ, Ντεφούρ (78’ Γουντ), Μπρέιντι, Γκούντμουντσον, Χέντρικ, Μπαρνς

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μόνρεαλ, Μπεγιερίν, Κολάσινατς, Ράμσεϊ, Τσάκα, Ιγουόμπι (67΄ Γουίλσιρ), Σάντσες, Λακαζέτ (79’ Γουέλμπεκ)