Ο «ντεφορμέ» Κλοπ πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του!

Αυτή τη φορά οι ευθύνες για τη νέα απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ έχουν ονοματεπώνυμο και αυτό δεν είναι του γκολκίπερ Μινιολέ που ευκολα  θα φανταζόταν κάποιος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο «ντεφορμέ» Κλοπ πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του!

Το ήθελε ή όχι ο Γουίλιαν να σκοράρει κάνοντας τη σέντρα είναι παντελώς αδιάφορο. Σωστά το είπε και ο Κόντε μετά το ματς. Ό,τι και να σκεφτόταν το ότι η μπάλα πήγε στα δίχτυα έκανε τη διαφορά. Αυτό που επισης μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα και αυτό έδειξε ισοπαλία, δίκαιη με βάση το τι συνέβη στο ματς στα ενενήντα λεπτά του!

Όμως για την Λίβερπουλ θα ήταν πάρα πολύ άδικο να το φορτωθεί αυτός και μόνο αυτό που έγινε. Ναι, ήταν εκτός θέσης και δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας σωστά! Τώρα να καταλογιστούν πραγματικές ευθύνες και στον άνθρωπο που παίρνει τις βασικές αποφάσεις και αυτός είναι ντεφορμέ εδώ και αρκετό καιρό: ο Γιούργκεν Κλοπ!

Η διαχείριση του παιχνιδιού ήταν πολύ κακή. Από την επιλογή της εντεκάδας, που έπεσε  στην παγίδα του Κοντε κάνοντας αργή την ομάδα του με τον Μίλνερ βασικό μέχρι κυρίως στο μεγάλο -οπως εξελίσσεται- πρόβλημά του του να κάνει σωστές και έγκαιρες αλλαγές στη διάρκεια του ματς! Δεν είναι ώρα να γράψει κάποιος λίστα ολόκληρη με τα παιχνίδια που έχει αργήσει να πάρει αποφάσεις ο Κλοπ πετώντας πολύτιμο χρόνο στα σκουπίδια! Πιο κλασική περίπτωση από το 0-0 με τη Σαουθαμπτον πέρσι όπου όταν έγιναν οι δυο αλλαγές στο 75´ η ομάδα έκανε πέντε φασεις σε έξι λεπτά σε αντιδιαστολή με μόλις μια σε ολόκληρο το διάστημα πιο πριν δεν υπάρχει! Ή εκείνη στο παιχνίδι με την Στόουκ εκτός έδρας το Πάσχα, όταν την άθλια εικόνα του πρωτου μερους την διόρθωσε με την διπλή αλλαγή Κουτίνιο και Φιρμινο που γυρισαν το ματς μέσα σε ένα δεκάλεπτο!

Στο ματς με την Τσέλσι ο Κλοπ «θυμήθηκε» πως είχε τον Μανέ και τον Λαλάνα στο 87´ όταν πια το πουλάκι είχε πετάξει κάτι που έφερε και την έντονη αντίδραση του Σενεγαλέζου φορ στο τέλος! Όση ώρα η Τσέλσι είχε αφήσει χώρο της άμυνα της, αφού ο Κόντε πολύ λογικά συνεχιζε να ρισκάρει μειώνοντας τις ανασταλτικές λειτουργίες βγάζοντας τον Μπακαγιόκο και τον Ντρινκγουότερ, η Λίβερπουλ έμεινε με μόνο έναν από τη σέντρα και κάτω αργώντας πάρα πολύ στις επιθέσεις της που θα μπορούσαν να έχουν κλειδώσει με ένα δεύτερο γκολ το ματς!

Επειδή λοιπόν είναι πολύ απλοποιημένο και πολύ εύκολο να τα φορτώνουμε όλα  στο τερματοφύλακας, που με ένα λάθος που πάντα θα υπάρχει στο παιχνίδι στοχοποιείται, καιρός είναι να βγει ο ιδιος ο Κλοπ και να παραδεχτεί πως εδώ και καιρό  είναι εκτός φόρμας, κάνοντας κακό management για την ίδια του την ομάδα! Μία δημόσια παραδοχή εκ μέρους του, πιθανώς να λειτουργούσε καλύτερα και για ολόκληρο το σύνολο! Το βλέπω ωστόσο δύσκολο να το κάνει!