Έβερτον-Αταλάντα 0-1 (Ημίχρονο)

Το ίδιο απογοητευτική με την έως τώρα πορεία της στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ παρουσιάζεται η Έβερτον απέναντι στην Αταλάντα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με την παρέλευση των πρώτων 45 λεπτών με 1-0, χάρις στο γκολ του Μπράιαν Κριστάντε (12’). 



Έβερτον-Αταλάντα 0-1 (Ημίχρονο)

Η ομάδα του Ντέιβιντ Άνσφουορθ ήταν αυτή που σημείωσε την πρώτη φάση του παιχνιδιού με ένα σουτ του Κλάασεν στο 2ο μόλις λεπτό, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπερίσα. Η επόμενη στιγμή ωστόσο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «ξεχύθηκαν» με όμορφη ενέργεια του Καστάνιε. Η αδράνεια των «ζαχαρωτών» στη σέντρα που επιχειρήθηκε έδωσε την ευκαιρία στον Κριστάντε να συναντήσει την μπάλα και να τη στείλει τελικά στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ευάλωτοι αμυντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αλλά κατάφεραν να βγάλουν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες χωρίς να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Η πρώτη έφερε τον Κέβιν Μιραλάς σε θέση τετ-α-τετ, με τον Βέλγος να μην καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ στο ριμπάουντ ο Ραμίρεζ σημάδεψε την εξέδρα…Η δεύτερη και τελευταία φάση για στα πρώτα 45 λεπτά ήρθε από το σουτ του Ντέιβις, το οποίο σταμάτησε στο κεφάλι του Τολόι, με τον αμυντικό του ιταλικού συλλόγου να αποσοβεί σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή της εστίας.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Γουίλιαμς, Κιν, Κένι, Μαρτίνα, Ντέιβις, Μπάνιντζιμ, Κλάασεν, Μιραλάς, Ρούνεϊ, Ραμίρεζ

Αταλάντα: Μπερίσα, Παλομίνο, Τολόι, Μασιέλο, Κριστάντε, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Χάτεμπερ, Καστάνιε, Πετάνια, Γκόμεζ