«Κλείδωσε» με ήττα την πρώτη θέση

Ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε η Άρσεναλ στο «Ράιν Ένερτζι» απέναντι στην Κολωνία για την πέμπτη αγωνιστική του 8ου ομίλου στο θεσμό του Europa League. Ο Σερού Ζιρασί με πέναλτι στο 60’ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.



«Κλείδωσε» με ήττα την πρώτη θέση

Οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα τους απέναντι σε γερμανική ομάδα και χάσανε ταυτόχρονα την ευκαιρία να γίνουν η μοναδική αγγλική ομάδα που καταφέρνει να δραπετέψει με «διπλό» από πέντε διαφορετικές ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη αναμέτρηση μετά από 13 αγώνες που το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ δεν καταφέρνει να σκοράρει σε εκτός έδρας ευρωπαϊκή συνάντηση!

Το ματς:

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είναι αυτή που επέβαλε αρχικά τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, χωρίς τούτο να σημαίνει πως παρουσιάστηκε σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού… καταιγιστική.

Η πρώτη φάση ωστόσο ήρθε νωρίς και εκδηλώθηκε με ένα άψυχο τελείωμα του Μάιτλαν Νάιλς, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά της εστίας. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με επικίνδυνο σουτ του Κόρντομπα στο 6’, το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Οσπίνα, στην  μοναδική «στιγμή» της ομάδας του Στόγκερ στο πρώτο μέρος.

Έκτοτε η Άρσεναλ κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα προσπαθώντας να βρει τις προϋποθέσεις για δημιουργία προϋποθέσεων μπροστά από τον Χορν, κάτι που κατάφερε δις με τον Κοκλέν. Το πρώτο σουτ του Γάλλου άσου στο 13’ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι ενώ το δεύτερο κατέληξε στο δοκάρι με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα «κριάρια» προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και βγήκαν μπροστά αναζητώντας αρχικά κάπως ανορθόδοξα το πολυπόθητο γκολ. Η πρώτη τελική προσπάθεια ωστόσο καταγράφηκε στο 60ο λεπτό με το αδύναμο πλασέ του Ζιρασί, ο οποίος σημάδεψε τον Οσπίνα.

Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και πάλι εντός περιοχής, ανατράπηκε από τον Ντεμπισί και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας για το 1-0! Η Άρσεναλ έψαξε την απάντηση και παραλίγο να την βρει στο 76’, όμως ο Ζιρού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, η οποία ανακόπηκε-με αυτοθυσία -από τον Γιάνες Χορν, που στη συνέχεια της φάσης συγκρούστηκε με τον Τίμο Χορν.

Η ατομική ενέργεια του Νέλσον (89’) και το σουτ του Γουίλσιρ (90+2) δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στον φωτεινό πίνακα, με αποτέλεσμα η Κολωνία να μπει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης και η Άρσεναλ να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο θεσμό.

Οι συνθέσεις:

Κολωνία: Τ. Χορν, Σόρενσεν, Μέρε, Μαρό (38’ Ράους), Γ. Χορν, Κλούντερ, Γιόγιτς, Οζτσάν, Κόρντομπα (56’ Ολκόβσκι), Ζιρασί, Οζάκο (73’ Λέμαν)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Ντεμπισί (84' Ενκετιά), Μερτεζάκερ, Χόλντινγκ, Μάιτλαντ-Νάιλς, Τσέιμπερς (67’ Νέλσον), Κοκλέν, Ελνενί, Γουέλμπεκ (46’ Ιγουόμπι), Γουίλσιρ, Ζιρού

Οι σκόρερς: Ζιρασί (P.) 62’

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

Το άλλο ματς του ομίλου:

Μπάτε Μπορίσοφ-Ερυθρός Αστέρας 0-0

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.

Άρσεναλ

10

2.

Ερυθρός Αστέρας

6

3.

Κολωνία

6

4.

Μπάτε Μπορίσοφ

5