Ο Ζλάταν καθορίζει τους τραυματισμούς και όχι αυτοί τον Ζλάταν!

Άφησα μερικές μέρες να περάσουν πριν γράψω για την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, γιατί μέσα σε Σαββατοκύριακο αγώνων λογικά πίστευα πως θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Λάθος μεγάλο! Γιατί ο Ζλάταν δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα ποτέ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Ζλάταν καθορίζει τους τραυματισμούς και όχι αυτοί τον Ζλάταν!

Πέρασαν ακριβώς 212 μέρες από την ώρα που τραυματίστηκε μέχρι να πατήσει ξανά το χορτάρι, ο κορυφαίος Σουηδος επιθετικος όλων των εποχών. Θα έγραφα ποδοσφαιριστής, αν από τη χώρα του δεν προερχόταν ένα από τα μεγαλύτερα κεντρικά χαφ στην ιστορία όχι του σκανδιναβικού αλλά γενικότερα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Νιλς Λιντχολμ, μετέπειτα τεράστιος και ως προπονητής.

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο Ζλάταν δεν θα αφηνε τον τραυματισμό, όσο σοβαρος και να ήταν, να ορίσει τις συνθήκες αποχώρησης του από το προσκήνιο. Ναι, θα μπορούσε να πάει να παίξει στην Αμερική βγάζοντας άκοπα εκατομμύρια δολάρια για δύο ή τρία χρόνια, αλλά δεν ήταν αυτός ο τρόπος για να θυμούνται όλοι τον Ιμπραΐμοβιτς αποχωρώντας από ένα γήπεδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κουτσαίνοντας υποβασταζόμενο! Ο ίδιος από την επόμενη μέρα είχε βάλει στο μυαλό του το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής και ήθελε να είναι και πάλι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι κάπου στη Βοστώνη, στο Σικάγο, στην Νέα Υόρκη, ή στο Λος Άντζελες! Το έκανε πραγματικότητα και επέστρεψε, όντας γερός στα  πόδια και στο μυαλό κάνοντας (έστω και για λίγη ώρα) μία εξαιρετική εμφάνιση στο ματς με την Νιούκαστλ δοκιμάζοντας μάλιστα ακόμα και βολ πλανέ!

Η αλήθεια επίσης είναι πως στο δικό του μυαλό δεν υπάρχει επιστροφή στην εθνική Σουηδίας, ωστόσο έξυπνα σκεφτόμενός και με στόχο τον ντόρο γύρω από το όνομα του πελάτη του, ο Μίνο Ραιόλα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με πιθανή διαθεσιμότητα του Ζλάταν! Ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη σωστή διάσταση, λέγοντας πως το κεφάλαιο εθνική ομάδα έχει τελειώσει γι’αυτόν! Από την άλλη, αν ήμουν προπονητής της εθνικής Σουηδίας, θα τον έπειθα να πάει στη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας μεν πως δεν θα έχει θέση βασικού αλλά η παρουσία του θα ήταν ανεκτίμητη μέσα σε ένα γκρουπ παικτών με ταλέντο και όρεξη αλλά ελάχιστη προσωπικότητα! Γιατί όσο και αν λέμε πως αυτοί που προκρίθηκαν δικαιούνται να έχουν τον πρώτο λόγο, πάντα η μεγάλη προσωπικότητα και η αύρα  που προσδίδει ενας παίκτης της ποιότητας του Ζλάταν σε μια ομάδα θα είναι κάτι που δεν αγοράζεται και δεν βρίσκεται ευκολα συνεπώς αποτελεί ευκαιρία για οποιονδήποτε προπονητή να τον έχει μάχιμο στην αποστολή!

Όσον αφορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η επιστροφή του δίνει ένα όπλο ακόμα στον Μουρίνιο κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια εκεί όπου πολλά ματς κρίνονται στην λεπτομέρεια. Με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει απομακρυνθεί στον ορίζοντα του πρωταθλήματος, ο Ζλάταν μπορεί να είναι ένα χαρτί στο τραπέζι που να κρίνει δύσκολες παρτίδες από εδώ και πέρα και μην ξεχνάει κανείς πως στη περσινή σεζόν και μέχρι να τραυματιστεί τραβούσε το κάρο από την λασπη σε πολλές περιπτώσεις!

Πάνω απ’ όλα χαίρομαι πάντως, επειδή μια χαρισματική φυσιογνωμία όπως αυτός, πήγε (σχετικά με την ηλικία του πάντα) κόντρα στους νόμους της φύσης και επέστρεψε όπως όλα δείχνουν, το ίδιο δυνατός με πριν, βάζοντας και πάλι την καριέρα του στις ράγες! Και μόνο γι’ αυτό πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο και να πουμε πως τελικά ο Ζλάταν καθορίζει και τους τραυματισμούς και όχι οι τραυματισμοί τον Ζλάταν!