Άρσεναλ για πρωτιά, Έβερτον για... τιμή

Η μοίρα των αγγλικών ομάδων στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έχει ξεκαθαρίσει, με την Άρσεναλ να φιλοξενείται απόψε στην Κολωνία με στόχο απλά να κατακτήσει την πρωτιά του 8ου γκρουπ και την αποκλεισμένη Έβερτον να υποδέχεται την Αταλάντα για την... τιμή της.  



Άρσεναλ για πρωτιά, Έβερτον για... τιμή

Οι «κανονιέρηδες» μετά και τον βαθμό στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και απόψε (20:00) μπορούν να εξασφαλίσουν την πρωτιά του ομίλου τους, κάνοντας παράλληλα και μια μεγάλη χάρη στη ΜΠΑΤΕ, εφόσον εκείνη πάρει αυτό που θέλει από το δικό της παιχνίδι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας.

Ο Αρσέν Βενγκέρ ετοιμάζει πολλές αλλαγές για το παιχνίδι με την Κολωνία, οι οπαδοί της οποίας είχαν κάνει... χαμό με την απόβασή τους στο Λονδίνο στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με 20.000 Γερμανούς να δίνουν παλμό στο «Έμιρεϊτς». Εκτός με ασθένεια έμεινε ο Γουόλκοτ.

Η Έβερτον που εμφανίστηκε κατώτερη των απαιτήσεων και των προσδοκιών στη φετινή διοργάνωση, αφού ο Ρόναλντ Κούμαν δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, έχει ήδη αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ. Τα τελευταία δύο παιχνίδια είναι διαδικαστικά, με την Αταλάντα να βρίσκεται απόψε στο «Γκούντισον Παρκ». Μεγάλη η κόντρα των Ιταλών με τη Λυών για την 1η θέση του 5ου γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, έχουν μεγάλο κίνητρο οι αποψινοί φιλοξενούμενοι στο Λίβερπουλ...