«Ευρωπαία» και στο Ντόρτμουντ

Ακόμη μία πειστική ευρωπαϊκή εμφάνιση έκανε στο UEFA Champions League η Τότεναμ, που πέρασε και από την έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και τερμάτισε οριστικά πρώτη στον όμιλο με την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία άφησε δεύτερη. Με ανατροπή από 1-0 το τρίποντο για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο (2-1), που άφησε ίσω της με τον καλύτερο τρόπο την ήττα στο ντέρμπι από την Άρσεναλ.



«Ευρωπαία» και στο Ντόρτμουντ

Έχοντας κάνει μια φανταστική πορεία στον όμιλο της... φωτιάς, η Τότεναμ πήγε στην Γερμανία για να επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό που έχτισε κατά την διάρκεια του ομίλου της, αλλά με την επιστροφή του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην αποστολή -και κατά συνέπεια στην ενδεκάδα- των γηπεδούχων, έκανε αυτομάτως πιο δύσκολο το πράγμα.

Το αυτό επιβεβαιώθηκε στο 31ο λεπτό όταν ο φορ της Μπορούσια έκανε το 1-0 για λογαριασμό της, περνώντας την με διαφορά πάνω από τον ΑΠΟΕΛ που την ίδια ώρα γνώριζε ντροπιαστική ήττα στην Κύπρο από την Ρεάλ Μαδρίτης (τελικό 6-0). Ωστόσο το προβάδισμα ήταν προσωρινό, με ένα άγγιγμα του Χάρι Κέιν να φτάνει και να περισσεύει για το 1-1. Ο Άγγλος φορ βρέθηκε σε μέση απόσταση από την εστία, στα όρια της περιοχής, πήρε την μπάλα από τον Ντέλε Άλι και αφού έκανε την χαρακτηριστική του κίνηση με το κόψιμο προς το κέντρο, νίκησε τον Μπούρκι με αριστοκρατικό συρτό σουτ.

Η ισοφάριση αμέσως με την έναρξη του δευτέρου μέρους (49'), δημιούργησε άγχος στην Ντόρτμουντ, το οποίο στην πορεία την... έφαγε. Ο Σον Χέουνγκ-Μιν, και πάλι από δημιουργία του Ντέλε, βρέθηκε μέσα στο αντίπαλο "κουτί" στο 75' και με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-1, για να φέρει τους Λονδρέζους και πάλι ένα τρίποντο πάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό σημαίνει πως με τουλάχιστον βαθμό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ματς - γιορτή του "Γουέμπλεϊ" σε λίγο καιρό, οι Spurs θα τερματίσουν μόνοι στην κορυφή του γκρουπ, την οποία έχουν κατακτήσει έτσι κι αλλιώς.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Τότεναμ 13β.

2. Ρεάλ Μαδρίτης 10β.

3. Ντόρτμουντ 2β.

4. ΑΠΟΕΛ 2β.