Πρώτη και… απόλυτη η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε στο φινάλε τη Φέγενορντ (1-0), έκανε το πέντε στα πέντε στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε την πρωτιά του ομίλου της. Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «πολιτών» στη διοργάνωση έγινε ο Φιλ Φόντεν.



Πρώτη και… απόλυτη η Σίτι!

Με την Σαχτάρ να γνωρίζει την ήττα από τη Νάπολι (3-0) στην Ιταλία, στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αρκούσε ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας, όμως στο φινάλε ο Στέρλινγκ (88’) φρόντισε να συνδυάσει την πρωτιά των «πολιτών» με νίκη!

Η βαθμολογία σε 5 ματς:

1.Μάντσεστερ Σίτι 15

2.Σαχτάρ 9

3.Νάπολι 6

4.Φέγενορντ 0

Το ματς:

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τη μπάλα να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στα πόδια των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις την περιοχή του Τζόουνς, ενώ από την πλευρά τους οι Ολλανδοί περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο με το μυαλό τους να είναι κυρίως στην άμυνα. Στέρλινγκ και Αγουέρο απείλησαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα και τα λεπτά περνούσαν με το 0-0 να παραμένει. Η Σίτι έφτασε έως το 77% υπέρ της την κατοχή, δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις, αλλά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Η Φέγενορντ είχε και αυτή μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Λάρσον, ενώ στο φινάλε ζήτησε πέναλτι, με το διαιτητή να μην δίνει πάντως τίποτα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να στείλουν μόνοι τους τη μπάλα στα δίχτυα τους, αλλά την… γλίτωσαν. Η Σίτι είχε μπει αποφασισμένη για το γκολ και προσπάθησε να πιέσει τη Φέγενορντ, η οποία πάντως «κρατούσε». Ο Γκουαρντιόλα πέρασε νωρίς στο ματς τον Ζέσους στη θέση του Ντε Μπρόινε, που δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά απόψε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πήραν θάρρος και μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο να κάνουν τη ζημιά, με τον Έντερσον και την άμυνα της Σίτι να αρνούνται το γκολ. Ο Πεπ έριξε στη μάχη και τον πιτσιρικά Φόντερ, που πήρε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πολίτες» προσπάθησαν μέχρι το τέλος να βρουν το γκολ και οι προσπάθειές του δικαιώθηκαν στο 88ο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να τους χαρίζει τους τρεις βαθμούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Μανγκαλά, Ντανίλο, Τουρέ (75’ Φόντεν), Ντε Μπρόινε (64’ Ζέσους), Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (90+1’ Ντίαθ), Αγουέρο

Φέγενορντ: Τζόουνς, Ντικς (72’ Νιούβκουπ), Φαν Μπέεκ, Τάπια, Χαπς, Τόορνστρα, Άμραμπατ, Βιλένα, Μπέρχαους (82’ Μπασατσικόγλου), Λάρσον, Μποέτιους (70’ Γιόργκενσεν)