¶ξιζαν να πάρουν βαθμό, «χαμένη» η Στόουκ

Μπράιτον και Στόουκ ήθελαν και πήραν κάτι με το τελικό 2-2 στο εντυπωσιακό παιχνίδι του «Amex Stadium». Το αποτέλεσμα, όμως, δεν θεωρείται καλό για τους «πότερς» που παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Προηγήθηκε δύο φορές η ομάδα του Χιουζ, δεν παραδόθηκαν οι νεοφώτιστοι. 



¶ξιζαν να πάρουν βαθμό, «χαμένη» η Στόουκ

Η Μπράιτον είχε λόγους να πιστέψει πως δεν ήταν η νύχτα της... Προσπάθησε να πάρει ό,τι μπορούσε να δικαιούται από το ματς, αλλά και πάλι δεν της έβγαινε. Ακόμα και η λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε, τοποθέτηση του Ντιουφ ως φουλ μπακ, με αποτέλεσμα κάθε προώθηση του Ισκιέρδο από αριστερά να προκαλεί καρδιοχτύπια στη Στόουκ, πάλι δεν έβγαλε αποτέλεσμα για τους «γλάρους». Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 28' από καταπληκτική μπαλιά του Σακίρι στην πλάτη της άμυνας, ο Τσούπο Μότινγκ έφυγε από κανονική θέση για να τελειώσει τη φάση και να γράψει το 1-0 για τους «πότερς».

Οι γηπεδούχοι, δικαιότατα φώναξαν για πέναλτι στον Μάρεϊ από μαρκάρισμα του Σόουκρος μέσα στην περιοχή, την παράβαση... παραδέχθηκαν και οι «πότερς» μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στα social media, όμως, ο ρέφερι της αναμέτρησης, Λι Μέισον έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με ελεύθερο από τον Γκραντ στην εστία της Στόουκ. Η προσωρινή δικαίωση για τους νεοφώτιστους ήρθε στο 44' με τον Πασκάλ Γκρος να περνάει το σουτ κάτω απ' τα πόδια τόσο του Πίετερς, όσο και του αντίπαλου γκολκίπερ για το 1-1! Και πάλι, όμως, θα γινόταν το λάθος για την ομάδα του Χιούτον. Σε εκτέλεση κόρνερ στις καθυστερήσεις, ο Μπρούνο γυρίζει πλάτη στη μπάλα, αυτή κοντράρει πάνω του, παίρνει ύψος και ο Κερτ Ζούμα που είχε προωθηθεί σκόραρε για να βάλει ξανά μπροστά τους «πότερς» στην ανάπαυλα.

Από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε η Στόουκ να έχει τελειώσει το ματς, όμως, ο Ματ Ράιαν κράτησε τη Μπράιτον «ζωντανή». Από γύρισμα του Πρόπερ με ρίσκο, ο Σόμπι έτρεξε να πιέσει, κέρδισε τη μπάλα, έπαιξε με τον ¶λεν και ο Ουαλός χαφ κατάφερε παρά την πίεση του Μπρούνο να δοκιμάσει τα ρεφλέξ του αντίπαλου τερματοφύλακα. Η ευκαιρία αυτή, έδωσε αφορμή στον κόσμο των «γλάρων» να καταλάβουν ότι έπρεπε να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα που θα αναπτέρωνε το ηθικό των παικτών της ομάδας τους και θα της έδινε ώθηση ώστε να μη σταθεί στην απογοήτευση της τροπής που πήρε το πρώτο ημίχρονο. Και κάπως έτσι από το πρώτο τους σουτ στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν! Ο Ισκιέρδο, είδε τη μπάλα να του επιστρέφει από κόντρα στον Βίμερ και δεν το σκέφτηκε πολύ για να σουτάρει αμέσως από δύσκολη θέση και να γράψει το 2-2 για τη Μπράιτον!

Ο Σέρνταν Σακίρι, αν και πέρα από την ασίστ στο πρώτο γκολ δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι, έδειχνε σε στιγμές πως η ποιότητά του είναι τέτοια που θα μπορούσε σε τόσο κεντρικό ρόλο, όπως αυτόν που είχε στο παιχνίδι του «Amex», να κατευθύνει ολόκληρη την ομάδα του, με «όπλο» την ικανότητά του για το απρόβλεπτο. Παρ' όλα αυτά, ήταν εκείνος που αποχώρησε για να περάσει στη θέση του ο Κράουτς για τα τελευταία 20 λεπτά... Ο υψηλόσωμος φορ, στην 143η εμφάνιση – ρεκόρ ως αλλαγή, προσπάθησε να μπει αμέσως στο παιχνίδι και στις φάσεις, να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των «γλάρων» και η Στόουκ άρχισε να ανεβάζει στροφές ξανά. Το σύνολο του Κρις Χιούτον, ωστόσο, κλείστηκε καλά για να μη χάσει και τον ένα βαθμό τον οποίο και κατέκτησε με μεγάλη προσπάθεια...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μπρούνο, Ντάφι, Ντανκ, Μπονγκ, Νόκαερτ (84' Στσελότο), Στίφενς, Πρέπερ, Ισκιέρδο (74' Μαρτς), Γκρομπ (84' Μπράουν), Μάρεϊ

Στόουκ: Γκραντ, Ζούμα, Σόουκρος, Βίμερ, Ντιούφ, Φλέτσερ, ¶λεν, Πίετερς, Σακίρι (73' Κράουτς), Σόμπι, Τσούπο - Μότινγκ