Πάτησε... γκάζι και γράφει ιστορία η Μπέρνλι!

Το καλύτερο ξεκίνημά της από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ πραγματοποιεί φέτος η Μπέρνλι, που ποτέ ξανά δεν είχε παρουσιάσει τέτοια συγκομιδή βαθμών τα τελευταία 43 χρόνια!



Πάτησε... γκάζι και γράφει ιστορία η Μπέρνλι!

Ο Σον Ντάις κάνει εκπληκτική δουλειά στους «clarets» και το 2-0 επί της Σουόνσι στην 12η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ αποτέλεσε ένα... μεγάλο και χαρούμενο πάρτι για τον σύλλογο, φτάνοντας στους 22 βαθμούς.

Η Μπέρνλι έφτασε στην τρίτη διαδοχική της νίκη για πρώτη φορά έπειτα από τον Ιανουάριο του 1975, τότε που όμως είχε έρθει αποκλεισμός – σοκ από τη Γουίμπλεντον στο Κύπελλο Αγγλίας.

Οι 22 βαθμοί που έχει μαζέψει φέτος η ομάδα του Ντάις, είναι η καλύτερη συγκομιδή της στη σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος σε αυτό το χρονικό σημείο, αφού, ποτέ άλλοτε δεν είχε ξεπεράσει το... όριο των 20 πόντων μέχρι τη Boxing Day και φέτος έχει 22 στα μέσα του Νοέμβρη!

Οι 6 νίκες έπειτα από τα 12 πρώτα ματς της αγωνιστικής περιόδου, είναι ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι «clarets» από τη σεζόν 1973-1974, όταν είχαν ένα παραπάνω θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα, στη 10η «στροφή» βρίσκονταν στη 2η θέση πίσω από την πρωτοπόρο, τότε, Λιντς!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 12 πρώτων αγώνων της Μπέρνλι την περίοδο '73-'74:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 0-2

Μπέρνλι – Τσέλσι 1-0

Μπέρνλι – Κόβεντρι 2-2

Τότεναμ – Μπέρνλι 2-3

Γουλβς – Μπέρνλι 0-2

Μπέρνλι – Τότεναμ 2-2

Μπέρνλι – Ντέρμπι Κάουντι 1-1

Ίπσουϊτς – Μπέρνλι 3-2

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 3-0

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 0-1

Μπέρνλι – ΚΠΡ 2-1

Έβερτον – Μπέρνλι 1-0