Γκουαρδιόλα: «Αυτά συμβαίνουν αν παίζεις συνέχεια 90 λεπτά... »

Αν και έδωσε δίκιο στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που προετοιμάζει την εθνική Αγγλίας για το Μουντιάλ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να μην εκφράσει την αντίθεσή του για το γεγονός πως ο Τζον Στόουνς αγωνίστηκε 90 λεπτά και στα δύο φιλικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί επιστρέφοντας στη Σίτι.  



Γκουαρδιόλα: «Αυτά συμβαίνουν αν παίζεις συνέχεια 90 λεπτά... »

Ο Καταλανός τεχνικός των «πολιτών», γνωρίζοντας πλέον πως θα χάσει τον Άγγλο στόπερ για 4-6 εβδομάδες λόγω του προβλήματος που υπέστη στη νίκη (2-0) επί της Λέστερ, είπε:

«Παίζεις συνεχώς για 90 λεπτά σε όλα τα ματς, μετά πας στην εθνική ομάδα, παίζεις 90 λεπτά σε φιλικά δίχως κανένα νόημα. Αυτά συμβαίνουν. Εγώ γι' αυτό κάνω το rotation στην ομάδα γιατί ο οργανισμός έχει και κάποια όρια.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις επιλογές του Σάουθγκεϊτ γιατί προετοιμάζει την Αγγλία για το Μουντιάλ, αλλά θ' αρχίσουν τα προβλήματα με αυτούς τους ρυθμούς...

Όπως κι εμείς σε συλλογικό επίπεδο έχουμε πλέον πολλές απαιτήσεις λόγω του προγράμματος, έτσι και η FIFA απαιτεί πολλά και είναι αδύνατο να διατηρήσεις τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο...».