Γουόλκοτ: «Επιπλέον πίεση το νούμερο του Ανρί»

Ο Θίο Γουόλκοτ παραδέχτηκε πως η φανέλα με τον νούμερο 14, του θρυλικού Τιερί Ανρί, που φοράει τον φορτώνει με πίεση για επιτυχία.



Γουόλκοτ: «Επιπλέον πίεση το νούμερο του Ανρί»

Τον Ιούνιο του 2008, έναν χρόνο μετά τη μετακόμιση του Ανρί στη Μπαρτσελόνα, ο Γουόλκοτ «κληρονόμησε» το ξεχασμένο νούμερο, του ινδάλματός του και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ.

Ο Ανρί επέστρεψε στην Άρσεναλ αυτή την εβδομάδα, για να προπονείται στο Λονδίνο ενόψει της νέας σεζόν στην Αμερική και μιλώντας πριν την άφιξή του, ο Γουόλκοτ παραδέχτηκε πως παρά την πίεση, είναι «τιμή» να ακολουθήσει τα βήματα του ινδάλματός του.

«Πιθανώς πρόσθεσε μεγαλύτερη πίεση» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ και πρόσθεσε «Ανέκαθεν υπήρξαν συγκρίσεις μεταξύ εμού και του Τιερί, σχετικά με τον τρόπο του τρεξίματος και των τελειωμάτων. Το να φοράς αυτόν τον αριθμό είναι μεγάλη τιμή. Δεν συνειδητοποίησα εξ αρχής ότι πρόκειται για τον αριθμό του Τιερί. Μόλις πήγα σπίτι και το ανέφερα στην οικογένειά μου, με ρώτησαν ‘ξέρεις ποιανού φανέλα ήταν αυτή, δεν ξέρεις’. Ήταν πάντοτε εκεί για μένα, εάν ήθελα να του μιλήσω. Στην αρχή φοβόμουν λίγο αλλά καθώς μεγάλωνα και έπαιζα μαζί του όλο και περισσότερο, ήταν φανταστικό. Ήταν υπέροχα, όσο βρισκόταν εδώ για μένα, που μάθαινα πολλά από αυτόν. Έχω μια φωτογραφία μαζί του, από τότε που πρωτοϋπέγραψα στην Άρσεναλ και δείχνω τόσο φοβισμένος, καθώς ήταν ο ήρωάς μου!».