Άλλη ομάδα με Πογκμπά, δεν είχε θέμα με Νιούκαστλ

Με άλλη ελευθερία κινήσεων έχοντας τον MVP Πολ Πογκμπά στην σύνθεσή της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως απέναντι στη Νιούκαστλ, και παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έκλεισε το ματς στο 4-1. Βασικός ο Γάλλος μετά από ένα δίμηνο τραυματισμού, σκόραρε μετά από καιρό ο Ρομέλου Λουκάκου, μπήκε για περίπου ένα τέταρτο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που είχε να παίξει από τον περασμένο Απρίλιο, σε ένα απόγευμα που ισοφαρίστηκε ρεκόρ 38 αήττητων εντός έδρας αγώνων!



Άλλη ομάδα με Πογκμπά, δεν είχε θέμα με Νιούκαστλ

Ερχόμενη μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε να αφήσει πίσω της την ήττα από την Τσέλσι και κυρίως την ακόμη μία φορά χλιαρή εμφάνισή της, για να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στις φιλόδοξες “καρακάξες”.

Σκουριασμένο το σύνολο του “Special One” όσον αφορά την συνοχή και την έκφραση ιδεών μέσω αυτοματισμών, δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την κατάσταση στα πρώτα στάδια, αν και είχε κάνει τις πρώτες του επισκέψεις για γκολ. Αυτό ήρθε για τη Νιούκαστλ, με τον Γκέιλ να γίνεται τελικός αποδέκτης και σε πρώτο χρόνο να νικάει τον Νταβίδ Ντε Χέα για το 0-1 έπειτα από... σπαγγάτο του Βίκτορ Λίντελεφ και γενικά μετά από κακή αμυντική αντίδραση της ομάδας γενικότερα.

Το πρώτο γκολ που δέχεται σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για την φετινή σεζόν, αλλά αυτό δεν τσάκισε την ψυχολογία της. Η Νιούκαστλ έχασε ευκαιρία για το 2-0 και από ‘κει και πέρα απλώς περίμενε τους γηπεδούχους που πήραν το μήνυμα. Ο Λουκάκου δεν μπόρεσε (αρχικά) να επιστρέψει στα γκολ, για να έρθει το 1-1 από δημιουργία του Πογκμπά με ωραία ενέργεια στην δεξιά πλευρά της περιοχής, και εκτός αυτής, για να βρει με ωραία λόμπα τον Αντονί Μαρσιάλ στο δεύτερο δοκάρι. Με το κεφάλι ήρθε και η ανατροπή, όταν ο Σμόλινγκ άφησε την άμυνά του, πάτησε την αντίπαλη περιοχή και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Νωρίτερα ο Λουκάκου είχε ζητήσει πέναλτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να πάρει, αλλά ίσως ο διαιτητής θεώρησε ίσως πως μετά τα αλληλοτραβήγματα το σώμα του Βέλγου άρχισε να πέφτει από την στιγμή που προσπάθησε να φτάσει στην μπάλα και μετά. Σε κάθε περίπτωση, είχε “φάει” κεφαλοκλείδωμα και θα μπορούσε να πάρει το σφύριγμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους “κόκκινους διαβόλους”, που ήδη από το 54’ είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους. Σκόρερ ο Πογκμπά έπειτα από άνοιγμα του Μάτα στον Λουκάκου δεξιά, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Λίνγκαρντ και κατέβασμα με το κεφάλι από τον Άγγλο εξτρέμ. Χόρεψε στο σημαιάκι του κόρνερ διασκεδάζοντάς το ο Πογκμπά, που μαζί με τον Μαρσιάλ και τον Μάτα ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν.

Το ξανάχασε ο Λουκάκου, αν και ήταν μοναδική η προσπάθεια του Γέντλιν να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του Έλιοτ, “θυμήθηκε” η κάμερα να δείξει τον Ντε Χέα, που έβαλε εντυπωσιακό στοπ στον Μέρφι στην μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να παρέμβει, για να φτάσουμε στην αλλαγή του Πογκμπά και το βλέμμα του πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει το τέρμα του Λουκάκου, που εν τέλει τα κατάφερε κάνοντας το τελικό 4-1.

Μπήκε και ο Ζλάταν με περίπου ένα τέταρτο για να ξανά πατήσει χορτάρι, να αποθεωθεί από τον κόσμο και να μην προλάβει να κάνει κάτι ιδιαίτερο σε όσο χρόνο απέμενε.

Δεν είχε ελπίδες η Νιούκαστλ, με την Γιουνάιτεντ να φτάνει τα 38 σερί ματς αήττητη στο “Ολντ Τράφορντ”, που είναι και το ρεκόρ συλλόγου. Ιδανική ευκαιρία για τους παίκτες του Μουρίνιο να περάσουν στα βιβλία της ιστορίας το ματς που έρχεται μπροστά στο κοινό τους απέναντι στην Μπράιτον.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Πογκμπά (70’ Φελαϊνί), Μάτα (83’ Ερέρα), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (77’ Ιμπραΐμοβιτς), Λουκάκου

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Γέντλιν, Λεζέν, Κλαρκ, Μαρνκίγιο, Ρίτσι (66’ Άαρονς), Χέιντεν, Σέλβι, Μέρφι, Γκέιλ (77’ Ντιαμέ), Χοσέλου (71’ Μίτροβιτς)