Απτόητη η Μπέρνλι, χωρίς νικητή στο «Σέλχαρστ Παρκ»!

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Μπέρνλι, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Σουόνσι με σκορ 2-0 και παρέμεινε στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ! Ματσάρα στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τις Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον να μένουν στο ισόπαλο 2-2.  Σε ανοδική πορεία η Μπόρνμουθ, πήρε το τρίποντο επί της Χάντερσφιλντ με σκορ 4-0.  



Απτόητη η Μπέρνλι, χωρίς νικητή στο «Σέλχαρστ Παρκ»!

Ξεκινάμε, λοιπόν, από το Μπέρνλι- Σουόνσι. Ανώτεροι οι Ουαλοί στα πρώτα λεπτά, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν την κατάσταση, μέχρι που έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Το γκολ από τον Κορκ στο 29' έκοψε… τα φτερά των φιλοξενούμενων, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που απέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 40' ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» από την ομάδα του Χίτον, το οποίο ουσιαστικά έδωσε τέλος στην αναμέτρηση! Στο δεύτερο μέρος, η Σουόνσι προσπάθησε μεν να… απαντήσει, βελτιώθηκε επιθετικά από την είσοδο του Μπονί, όμως το πηλίκο παρέμεινε μηδενικό!  Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ο Ταρκόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ (86΄). Με το αποτέλεσμα αυτό η Μπέρνλι παρέμεινε στην τιμητική 7η θέση, ενώ οι Ουαλοί απέτυχαν να ξεκολλήσουν από την προτελευταία.

Σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ματς της ημέρας, Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον έμειναν στο ισόπαλο 2-2, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο! Ανοιχτό παιχνίδι και τρομερή εκκίνηση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 2' με τον ΜακΆρθουρ. Η απάντηση της Έβερτον ήρθε άμεσα, μόλις στο 6', με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπέινς, ενώ στο 35' ήταν η σειρά του Ζαχά να χριστεί σκόρερ και να δώσει ξανά το προβάδισμα στους «αετούς». Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου με τον Νιάς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Έβερτον να φτάνει πιο κοντά στη νίκη, όμως στην κορυφαία της στιγμή ο Κάλβερτ Λιούιν απέτυχε να νικήσει τον εξαιρετικό Σπερόνι. Με την ισοπαλία αυτή, η Πάλας έμεινε στον πάτος της βαθμολογίας, ενώ τα «ζαχαρωτά» υποχώρησαν στην απογοητευτική 16η θέση.

Στο τελευταίο ματς που ξεκίνησε στις 17:00, η Μπόρνμουθ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Χάντερσφιλντ (4-0)! Τρομερή η ομάδα του Έντι Χάου, έθεσε γερές βάσεις για το πολύτιμο τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας το προβάδισμα με τα δύο… απανωτά γκολ του Γουίλσον στο 26' και στο 31'. Πάλεψαν στα ίσα οι φιλοξενούμενοι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα (ο Φράνσις αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου), όμως η επιθετική τους δυστοκία τους κόστισε ακριβά. Εν τέλει η Μπόρνμουθ έριξε και το τελειωτικό χτύπημα στο 70' με τον Άρτερ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο ματς στο 84', με τον Γουίλσον να ολοκληρώνει το χατ-τρικ! Η νίκη αυτή ανέβασε τους γηπεδούχους στην 16η θέση, ενώ η Χάντερσφιλντ έμεινε 10η.