Το πήρε γιατί... μπορούσε

Εκείνη κατάφερε και το πήρε παρά τις όποιες «φωνές» της Τότεναμ. Η Άρσεναλ παρουσιάστηκε ανώτερη της συμπολίτισσάς της στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου στο «Έμιρεϊτς» και επιβλήθηκε 2-0 των «σπιρουνιών», παίρνοντας νίκη στη μεταξύ τους «μάχη»έπειτα από έξι ματς πρωταθλήματος.  



Το πήρε γιατί... μπορούσε

Ούσα καλύτερη σε περισσότερα και μεγαλύτερα διαστήματα από αυτά που η Τότεναμ κατάφερνε να κρατήσει λίγο τη μπάλα και να εκφράσει κάποια επίθεση, η Άρσεναλ είχε και το ασφαλές προβάδισμα για τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο. Βέβαια, τόσο η κεφαλιά του Μουστάφι στο 37', προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ του Ντάβινσον Σάντσες στον Αλέξις και βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ ο σκόρερ, όπως επίσης και στο 42' ο Λακαζέτ πάλι βρισκόταν έφυγε οριακά από την άμυνα της Τότεναμ για να γυρίσει στον Σάντσες και να πετύχει εκείνος από κοντά το 2-0.

Τόσο οι «κανονιέρηδες» όσο και τα «σπιρούνια» επέλεξαν να αμύνονται αρκετά ψηλά με τριάδες στα μετόπισθεν και να βοηθούν τα φουλ – μπακ, πράγμα που γέμισε τόσο τη μεσαία γραμμή, όσο και τα μετόπισθεν. Ήταν κάτι... σπάνιο να βρεθούν χώροι, όμως στο 19' ο Ράμσεϊ βρήκε εξαιρετικά τον Μπεγερίν, του οποίου το γύρισμα έφυγε ανεκμετάλλευτο. Αν «πατούσαν» στον ρυθμό που κατά περιόδους ανέβαινε, οι δύο ομάδες επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις καλών επιθέσεων, με την Τότεναμ να έχει δοκάρι σε χαμηλό σουτ του Έρικσεν στο 33', σε μια από τις αρκετές φορές που και σημειωνόταν εκατέρωθεν ανάπτυξη παιχνιδιού από πλάγια.

Οι Ντέλε Άλι και Χάρι Κέιν αδυνατούσαν να βοηθήσουν την Τότεναμ στην επανάληψη, όταν πλέον η ομάδα του Ποτσετίνο πήρε τις πρωτοβουλίες της και σε συνδυασμό με τη διαχείριση του παιχνιδιού από την Άρσεναλ, ανέβηκε πολλά μέτρα. Μέχρι και το 75' οι δύο Άγγλοι είχαν παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο δίχως να κάνουν τη διαφορά – ειδικά ο Ντέλε Άλι – με τους Σον και Γιορέντε να περνούν στο ματς μήπως και μπορεί ν' αλλάξει κάτι προς το φινάλε. Οι «κανονιέρηδες» ξετυλίγονταν με πολύ τρέξιμο σε αντεπιθέσεις, με τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων να δείχνουν αρκετά κουρασμένα, ενώ παράλληλα, τα «σπιρούνια» δεν είχαν τρόπο να νικήσουν την άμυνα των «κανονιέρηδων»... 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (84' Ιγουόμπι), Σάντσες, Λακαζέτ (73' Κοκλέν)

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάβινσον Σάντσες, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Τρίπιερ, Σισοκό, Ντεμπελέ (62' Γουίνκς), Ντέιβις, Έρικσεν, Άλι (75' Σον), Κέιν (75' Γιορέντε)