Μίνι Μουντιάλ και για αυτούς που αποκλείστηκαν;

Μια διαφορετική ιδέα φαίνεται πως έχει η Αμερικάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία «ψάχνεται» να δημιουργήσει το... «Γιουρόπα Λιγκ» του Μουντιάλ. 



Μίνι Μουντιάλ και για αυτούς που αποκλείστηκαν;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, οι Αμερικάνοι σκέφτονται να δημιουργήσουν το καλοκαίρι το 2018 μια διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι χώρες που αποκλείστηκαν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Εξαρχής στόχος τους, ήταν να... μαζέψουν την «αφρόκρεμα» των Εθνικών που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Μουντιάλ.

Παρόλα αυτά η ιδέα αυτή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την Ελλάδα, ενώ στα πλάνα βρίσκονται και τα έθνη των Βρετανικών Νήσων (Βόρειος Ιρλανδία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Σκωτία και Ουαλία). Φυσικά στη λίστα βρίσκονται η Ιταλία, η Χιλή, η Ολλανδία αλλά και διάφορες άλλες από Ευρώπη και Αφρική (βλ. Τουρκία, Γκάνα, Βοσνία). 

Ωστόσο, από πλευράς του ο Μάικλ Λιούις (δημοσιογράφος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Αμερική), σε δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, τονίζει πως όλο γίνεται για να αποφέρει οικονομικά κέρδη, ενώ με χιουμοριστική διάθεση αναφέρει πως οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές θα προτιμήσουν τις διακοπές παρά τα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Πάντως, από την αντίπερα όχθη περιμένουν την στήριξη των υπολοίπων για να «τρέξουν» το πρότζεκτ ενώ θα είναι μια καλή... πρόβα για τους Αμερικάνους, οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε συνεργασία με τον Καναδά και το Μεξικό.

Γιάννης Λιόντος