Κουτίνιο: «Πιο δυνατός και ώριμος... »

Τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος, ο Φιλίπε Κουτίνιο αισθάνεται πολύ πιο ώριμος και δυνατός, όπως θέλησε να τονίσει μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.  



Κουτίνιο: «Πιο δυνατός και ώριμος... »

Έχοντας μετακομίσει στην Αγγλία τον Ιανουάριο του 2013 και έχοντας χρειαστεί να μάθει πολλά νέα πράγματα και να συνηθίσει σε νέα δεδομένα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δηλώνει πλέον με σιγουριά ότι περίπου πέντε χρόνια αργότερα, είναι άλλος άνθρωπος...

«Έχω δυναμώσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μου. Όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία, έπρεπε να προσαρμοστώ σε πολλά νέα πράγματα και να μάθω. Ήταν μια πολύ διαφορετική εμπειρία για εμένα.

Κάθε χρόνος που περνάει, αισθάνομαι ότι γίνομαι όλο και καλύτερος, ολοκληρώνομαι ποδοσφαιρικά και πνευματικά προετοιμάζομαι πιο εύκολα και πιο καλά. Όχι μονάχα για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και για τη ζωή οι σκέψεις μου πλέον είναι διαφορετικές.

Δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ, να προσαρμόζομαι και να βελτιώνομαι γιατί η πρόοδος δεν σταματάει ποτέ. Είμαι χαρούμενος με τόσα πράγματα που έχω μάθει και τόσο που έχω καταλάβει ότι έχει αλλάξει ο χαρακτήρας μου...» ήταν τα λόγια του Κουτίνιο.