Πως τα Football Leaks επιτέθηκαν και στον «φιλάνθρωπο» Μπέκαμ!

Αποκαλύψεις που θα ταράξουν τα νερά, αναφορικά με το φιλανθρωπικό έργο που είναι αλήθεια πως έχει πραγματοποιήσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα περιβόητα Football Leaks.   



Πως τα Football Leaks επιτέθηκαν και στον «φιλάνθρωπο» Μπέκαμ!

Η ιστοσελίδα, με αφορμή τις έρευνες περί φοροδιαφυγής, φέρνει άγνωστες πτυχές στο προσκήνιο όσον αφορά την Unicef και τη συνεργασία της με τον διάσημο  Άγγλο πρώην ποδοσφαιριστή. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχοντας κηρυχθεί πρεσβευτής καλής θελήσεως για το φιλανθρωπικό του έργο από το 2005, μπαίνει στο στόχαστρο με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών του e-mail από χάκερς. 

Αιτία, σύμφωνα με τα ευρήματα, αποτελεί η απροθυμία της επιτροπής διακρίσεων να του απονείμει τον τίτλο του "Σερ", με αποτέλεσμα να αρνείται να χρηματοδοτήσει το 7 Fund (ο οργανισμός που έχει ιδρύσει).

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσιότητα έρχονται ηλεκτρονικά μηνύματα του τέως αρχηγού της εθνικής Αγγλίας με τον Σάιμον Ολιβέιρα, Εκτελεστικό Διευθυντή της Doeyn Sports, που αρνείται να δωρήσει ένα χρηματικό ποσό από μια τελετή απονομής βραβείων της Unicef στη Σαγκάη, σε ιδιαίτερα έντονο και θυμωμένο ύφος. "Πυρά", στη συγκεκριμένη συνομιλία, δέχεται και η υψίφωνος τραγουδίστρια Κάθριν Τζένκινς, η οποία είχε λάβει το παράσημο ΟΒΕ (Order of the British Empire) το 2013, κατηγορώντας την για χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά το παρελθόν.

Πηγές των Football Leaks αναφέρουν, πως ο Μπέκαμ μέσω της φιλανθρωπικής του συνεισφοράς, επιδίωκε περισσότερη προβολή, η οποία και δεν έγινε. Εκπρόσωποί του στη DigitalSpy υποστηρίζουν, πως το υλικό που δημοσιεύτηκε αποτελεί προϊόν σκευάσματος και είναι παραχαραγμένο, έχοντας στόχο την παραποίηση της εικόνας του.

Η Unicef πάντως, με επίσημη τοποθέτησή της προσπάθησε να "σώσει" το πλήγμα που δέχτηκε η εικόνα του Μπέκαμ.

Οι διαρροές των ιδιωτικών συνομιλιών του Άγγλου σταρ προκαλούν αίσθηση, ασχέτως αν ανταποκρίνονται εντελώς ή όχι στην πραγματικότητα και σε αυτή την περίπτωση ισχύει πάντα το ρητό περί λάσπης και ανεμιστήρα! 

Έλενα Χαριτακη