Αυτοί που σπάνε ταμεία και αυτοί που είναι για...κλάματα!

Με την ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων για τους αγώνες μπαράζ και με το μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη να πλησιάζει το england365 κάνει μια πρώτη αποτίμηση των μετακινήσεων του καλοκαιριού... ¶λλοι συστήθηκαν στο Νησί, άλλοι άρπαξαν τώρα την ευκαιρία τους και ανάμεσά τους, αυτοί που αποτελούν "φλέβα χρυσού" για τις ομάδες τους. Στην... άλλη πλευρά του νομίσματος, για κάποιους, οι σύλλογοι θα ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω! 



Αυτοί που σπάνε ταμεία και αυτοί που είναι για...κλάματα!
To the Point:

Πασκάλ Γκρος: Η μεταγραφή  του Γκρος από την Ίνγκολσταντ στην Μπράιτον φαίνεται πως βγάζει τα λεφτά της και με το παραπάνω. Ο νεαρός φορ αποδεικνύεται ένα από τα βασικότερα εργαλεία της ομάδας του Χιούτον, μετρά μέχρι στιγμής 11 συμμετοχές, δύο γκολ και 5 ασσίστ, ενας καλός απολογισμός για τη νεοφώτιστη Μπράιτον, που δαπάνησε μόλις 2,6 εκατομμύρια για τον Γερμανό.

¶αρον Μόι: Η Χάντερσφιλντ ήρθε για να μείνει, κάτι που φάνηκε και από τις καλοκαιρινές της κινήσεις, για την ολοκλήρωση του ροστερ της. Δαπανώντας 8 εκατομμύρια για να κάνει δικό της το δανεικό -μέχρι πρότινος- Μόι "έσπασε" τα ταμεία και νιώθει ήδη δικαιωμένη, με τον Αυστραλό πρώην παίκτη της Σίτι  να αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας του Ντειβιντ Βάγκνερ.

Μοχάμεντ Σαλάχ: Βγάζοντας από την τσέπη της η Λίβερπουλ κοντά στα 37 εκατομμύρια, πίστευε ότι δεν θα το μετανιώσει. Ο Αιγύπτιος βρίσκεται στα καλύτερά του, σκοράρει κατά ρυπάς, έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 65% των προσπαθειών στο στόχο, φιγουράροντας στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Σαλάχ είναι κύριος εκφραστής της επιθετικής λειτουργίας των "κόκκινων", με τον Κλοπ να νιώθει δικαιωμένος για την απόκτηση του πρώην άσου της Ρόμα. 

Ριτσάρλισον: Χρειάστηκαν 11 εκατομμύρια λιρες για να κάνει δικό της η Γουότφορντ το Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο νεαρός φορ πείστηκε από τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας, με τον Μάρκο Σίλβα να "τρίβει" τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού το "ψηστήρι" έπιασε τόπο. Με 4 γκολ, όλα εκτός έδρας και τρεις ασίστ μόνο ευχάριστο πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσει στο Πορτογάλο τεχνικό. 

Κάιλ Γουόκερ: Ξόδεψε 50 εκατομμύρια η Τότεναμ για να αποκτήσει τον πολλά υποσχόμενο Γουόκερ και  δεν λες πως ξοδεύτηκε! Ο νεαρός ¶γγλος, που μετακόμισε στο Μάντσεστερ, προσφέρει μια διαφορετική νότα στο παιχνίδι των "Σπιρουνιών", όντας δεύτερος στη λίστα των πιο δημουργικών αμυντικών της Πρέμιερ Λιγκ. 

Νεμάνια Μάτιτς: Κανείς δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο Η Τσέλσι πούλησε και μάλιστα σε ανταγωνιστή της, ένα ποδοσφαιριστή τέτοιας ποιότητας όπως ο Σέρβος μέσος. Τα σχεδόν 40 εκατομμύρια λιρες  που κόστισε η μεταγραφή μοιάζουν ελάχιστα μπροστά στην ποιότητα που δίνει ο Μάτιτς στα χαφ της ομάδας του Μουρίνιο. Έχει κάνει την απουσία του Πογκμπά παντελώς απαρατήρητη!

Take them Back:

Γιαν Μπεντνάρεκ: Καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, ξοδεύοντας 5,7 εκατομμύρια λιρες για να τον αποκτήσεις, δεν το λες και σοφή επιλογή! Η Σαουθάμπτον και ο νεαρός Πολωνός δεν ταιριάζουν χαρακτηρίζεται, μέχρι στιγμής, ως μια αχρείαστη προσθήκη η απόκτηση του! 

Ντάβι Κλάασεν : Σχεδόν 24 εκατομμύρια λιρες για τον Ολλανδό πρώην αρχηγό του ¶γιαξ δαπανήθηκαν από την Έβερτον, με τον παίκτη να μετρά μόλις 3 συμμετοχές, όντας μόνο τη μία ως βασικός. Σίγουρα μια κακή επιλογή από τα "Ζαχαρωτά" με τον προπονητή που τον έφερε στο Λιβερπουλ να είναι ήδη στο ταμείο ανεργίας (Κούμαν)συνεπώς δεν μοιάζει να υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης της καριέρας του! 

Κελέτσι Ιεανάτσο:  Ο Νιγηριανός που χαρακτηρίστηκε ως "ακατέργαστο διαμάντι" στο Μάντσεστερ, πουλήθηκε στη Λέστερ έναντι 25 εκατομμυρίων. Ο νεαρός φορ δεν έχει κατορθώσει να αποδείξει μέχρι στιγμής την αξία του, με τον Βάρντι να αποτελεί αναντικατάστατη επιλογή για την ομάδα.

Ρενάτο Σάντσες: Ο δανεισμός του από την Μπάγερν στη Σουόνσι, χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία συμφωνία του καλοκαιριού για την Ευρώπη. Ο Πορτογάλος όμως εξελίσσεται σε μια τεράστιε απογοήτευση, μετρώντας μόνο 5 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, όντας απομακρυσμένος από τον παλιό καλό του εαυτό! 

Ζάιρο Ρίντεβαλντ: Για την προσωπική επιλογή του Φρανκ Ντε Μπουρ, η Κρίσταλ Πάλας ξόδεξε κοντά στα 8 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Έπαιξε μόνο στην ήττα της πρεμιέρας από τη Χάντερσφιλντ. Με τον Ντε Μπουρ να απολύεται αμέσως μετά το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας, τελείωσαν και οι ευκαιρίες του Ρίντεβαλντ....Πεταμένα λεφτά. 

Ελενα Χαριτάκη