Ισοπαλία με… μελλοντικά κέρδη!

Είχε απουσίες, αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και τους… νέους που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων! Η εθνική Αγγλίας ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) στην φιλική αναμέτρηση με τη Γερμανία, όμως αυτό που κρατά είναι η εξαιρετική εμφάνιση των πιτσιρικάδων, Πίκφορντ και Λόφτους- Τσικ, που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον!  



Ισοπαλία με… μελλοντικά κέρδη!

Τρομερός ο τερματοφύλακας της Έβερτον, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου… κατέβασε ρολά! Ιδιαίτερα δραστήριος και αλάνθαστος ο μέσος της Τσέλσι. Στα αρνητικά του αποψινού αγώνα, η αναγκαστική αλλαγή του Φιλ Τζόουνς στο 25' λόγω τραυματισμού.

Από τη μεριά τους, οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα 45 λεπτά, όπου και καταγράφηκε η κορυφαία τους στιγμή με το δοκάρι του Σανέ (21'), ρίχνοντας ωστόσο… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο.

To ματς:

Οι πολλές απουσίες έπαιξαν το ρόλο τους! Η Αγγλία, με εξαίρεση το «δυνατό» της ξεκίνημα στο παιχνίδι, δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει το ρυθμό των Γερμανών. Ένα σουτ του Σανέ στο δοκάρι (21') ήρθε να προειδοποιήσει τα «τρία λιοντάρια», που παρά τις πολλές προσπάθειές τους και το πείσμα, δεν κατάφεραν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Τερ Στέγκεν. Μέσα στη γενικότερη μετριότητα της ομάδας συνυπολογίστε και την αναγκαστική αλλαγή του Τζόουνς στο 25' λόγω τραυματισμού, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Στα θετικά που σίγουρα έλαβε υπ' όψη του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα των ανδρών απομάκρυνε όλους τους κινδύνους που έφταναν στην εστία του. Πολύ καλή και η παρουσία των επίσης… νέων, Έιμπραχαμ και Λόφτους- Τσικ Και επειδή αναφερθήκαμε στις εμφανίσεις, αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά η ενδεκάδα των Άγγλων μετρούσε 101 συμμετοχές με το εθνόσημο, ενώ των Γερμανών κοντά στις… 300!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Άγγλοι μπήκαν αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν από νωρίς να φέρουν στα μέτρα τους το παιχνίδι. Πίεσαν και παραλίγο να πάρουν και το προβάδισμα, όμως στο 49' ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι», με όμορφο τρόπο, στην κεφαλιά του Βάρντι.

Μπορεί η εικόνα του αγώνα να μην ήταν… εντυπωσιακή, όμως ο κόσμος στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ ήταν ιδιαίτερα θερμός και ξεσπούσε συχνά σε χειροκροτήματα, δείχνοντας έτσι την εκτίμησή του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές.

Κέρδος της Αγγλίας στο σημερινό παιχνίδι ήταν η εξαιρετική παρουσία των «νέων», Πίκφορντ και Λόφτους- Τσικ, αλλά και το πείσμα που έδειξε η ομάδα, παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αμυνόταν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Τζόουνς (25' Τζο Γκόμεζ), Στόουνς, Τρίπιερ (72' Γουόκερ), Ρόουζ (71' Μπέρτραντ), Μαγκουάιρ, Λίβερμορ (86' Κορκ), Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ, Έιμπραχαμ (60' Ράσφορντ), Βάρντι

Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (86'), Χάλστενμπεργκ, Οζίλ, Ντράξλερ (67' Τσαν), Σανέ, Βέρνερ (73' Βάγκνερ)