Η αρχή ήταν δύσκολη (και) για τον Σερ Άλεξ

Στη συμπλήρωση 31 ετών από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ, σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου του 1986, βίωνε την πρώτη... πίκρα στο πρώτο του ματς στον πάγκο της ομάδας, κόντρα στην Όξφορντ.  



Η αρχή ήταν δύσκολη (και) για τον Σερ Άλεξ

Ο Βρετανός πολυνίκης πρώην προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», χρειάστηκε περί τα 4 χρόνια για να... πάρει μπρος και να γράψει την ιστορία του στον σύλλογο του Μάντσεστερ, τον οποίο και έκανε τον πιο επιτυχημένο στην Αγγλία όταν έφτασε στα 20 πρωταθλήματα προτού αποσυρθεί από το χώρο.

Μέχρι και το Κύπελλο του 1990, τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από ζόρικα για τον Σερ Άλεξ στο «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ και η θητεία του ξεκίνησε με ήττα (2-0) από την Όξφορντ, στο πρώτο από τα 1.500 ματς που καθοδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους».

Οι Τζον Όλντριτζ και Νιλ Σλάτερ ήταν οι σκόρερ για τους γηπεδούχους εκείνου του παιχνιδιού, έπειτα από το οποίο είχε σημειωθεί μια ισοπαλία (0-0) με τη νεοφώτιστη, τότε, Νόριτς, για να έρθει το πρώτο «τρίποντο» του Φέργκιουσον στον πάγκο, σε ματς που τελείωσε με σκορ 1-0 επί της ΚΠΡ, στις 22 Νοεμβρίου του 1986. 

Βέβαια, κάθε αρχή είναι και δύσκολη, αλλά έπειτα από 26 χρόνια στο κλαμπ, ο Σερ Άλεξ θα έχει να θυμάται τις 895 νίκες και τους 38 τίτλους που πανηγύρισε στο Μάντσεστερ...