Θύμισε τη... μεγάλη «απόδραση» του '94 η Έβερτον (vid)

Όπως ακριβώς η Έβερτον πήρε την τεράστια νίκη – ανάσα επί της Γουότφορντ, το απόγευμα της Κυριακής, επιστρέφοντας από το εις βάρος της 2-0 στο «Γκούντισον Παρκ», κάπως έτσι το είχε κάνει και τον Μάιο του 1994, για να πανηγυρίσει την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ!  



Θύμισε τη... μεγάλη «απόδραση» του '94 η Έβερτον (vid)

Τα «ζαχαρωτά» έκαναν την ολική ανατροπή και εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης με το τελικό 3-2 στην 11η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, απέναντι στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Αντίστοιχο θετικό αποτέλεσμα, για την κατάκτηση του οποίου ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ανέτρεψε πολύ δύσκολη κατάσταση έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, ήταν κι εκείνη της 2ας Μαΐου του 1994, κόντρα στη Γουίμπλεντον. Και μάλιστα, εκείνη, ήταν η τελευταία φορά που το είχε καταφέρει η Έβερτον μέχρι και το 2017!

Με τον κόσμο να συρρέει στο γήπεδο κατά χιλιάδες και άλλους τόσους να περιμένουν απ' έξω αναζητώντας τρόπο για να παρακολουθήσουν το ματς με τη Γουίμπλεντον, τα «ζαχαρωτά» είχαν μπροστά τους ένα ματς do or die.

Για να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία έπρεπε να πάρουν τη νίκη και στην προσπάθειά τους αυτή, είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Μάλιστα, το 2-0 για τους φιλοξενούμενους είχε διαμορφωθεί από τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα (!), ωστόσο, παρά την αρχική... κατάθλιψη και τις σκέψεις για τον υποβιβασμό, το φινάλε ήταν το πιο γλυκό.

Ο Ντιν Χόλντσγουορθ σκόραρε με πέναλτι, στη συνέχεια ήρθε το αυτογκόλ του Γκάρι Άμπλετ και ο ουρανός πάνω από το «Γκούντισον Παρκ» άρχισε να... γεμίζει μαύρα σύννεφα.

Όταν ο Στιούαρτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και μείωσε σε 2-1 για την Έβερτον πριν την ανάπαυλα, κάποια μικρά σημάδια ελπίδας εμφανίστηκαν ξανά, για να δοθεί η συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο και να έρθουν τα πάνω – κάτω. Ο Μπάρι Χορν με τρομερό δεξί σουτ ήταν εκείνος που ισοφάρισε και ο Στιούαρτ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Με το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί πλημμύρισαν τον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας ξέφρενα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Όλνταμ και Σουίντον να υποβιβάζονται.

«Ο κόσμος αναρωτιόταν αν είχαμε τα... καρύδια για να παλέψουμε και να μείνουμε στην κατηγορία. Νομίζω ότι το αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε τότε ο προπονητής της Έβερτον, Μάικ Γουόκερ.

Θυμηθείτε εκείνο το ματς: