Ούτε επαφή στην περιοχή της Τσέλσι ο Λουκάκου

Το γκολ είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται και το να μένει ένας πρωτοκλασάτος επιθετικός μακριά από αυτό δεν είναι ούτε πρωτάκουστο, ούτε ανεπανάληπτο, αλλά και απολύτως «σεβαστό», ειδικά όταν ο Ρομέλου Λουκάκου έχει αποδείξει πως μπορεί να τα βάλει μαζεμένα (βλ. αρχή σεζόν). Το να μην κάνει όμως ούτε επαφή μέσα στην περιοχή της αντιπάλου σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι λέει πολλά, παρουσιάζοντας ένα βαθύτερο πρόβλημα.



Ούτε επαφή στην περιοχή της Τσέλσι ο Λουκάκου

Επιθετικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι στα καλά της. Όσο και να προσπαθούν να την παρασύρουν ορισμένοι με τις εμφανίσεις τους, όπως ο Αντονί Μαρσιάλ, άλλο τόσο της λείπουν άλλοι, όπως ο Πολ Πογκμπά. Ο Ζοσέ Μουρίνιο την έχει βάλει σε ένα mode διαχείρισης της κατάστασης και όσο και να της βγαίνουν τα ματς...εκεί, στο 1-0, στο 2-0, έρχονται άλλα που στα 3/3 του γηπέδου είναι περιορισμένη.

Με την Τότεναμ λόγου χάρη, είχε μία φάση που της βγήκε και πήρε το ματς, αλλά θα μπορούσε να συγκαταλεχθεί σε εκείνες που χάθηκαν για λίγο όταν ανέβασε ταχύτητα και μπροστά. Μπάλα είναι. Με την Τσέλσι το πρόβλημά της φάνηκε περίτρανα με ένα και μόνο στατιστικό, με τον Λουκάκου να μην έχει την μπάλα ούτε μία φορά στην κατοχή του ή έστω να μην της έχει κάνει ούτε μία επαφή μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι λάθος του Λουκάκου, βέβαια, αυτό.

Ο Βέλγος ήταν ασταμάτητος στην αρχή της σεζόν, έχοντας φτάσει τα επτά γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν ακόμη... ορεξάτοι και επικρατούσαν της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 4-0, έχοντας προέλθει από εμφανίσεις που τρόμαζαν, όμως από τότε έχει παραμείνει σιωπηλός στο πρωτάθλημα. Αλλά αυτό... πάει κι έρχεται. Το να μην βρίσκει ο φορ της ομάδας επαφή στο αντίπαλο “κουτί” πάλι...