Οι ευχές όλων... στην Άρσεναλ

Εφόσον κάνουν τη δουλειά τους στα δικά τους παιχνίδια, όλες οι διεκδικήτριες του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ θα εύχονται η Άρσεναλ να πάρει κάτι καλό στο «Etihad», σταματώντας την επέλαση της Μάντσεστερ Σίτι στο ένα από τα δύο ντέρμπι της ημέρας. «Πόλεμος» και στο Λονδίνο ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Οι ευχές όλων... στην Άρσεναλ

Η δεύτερη μέρα της 11ης αγωνιστικής του κορυφαίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει σημαντικότατες αναμετρήσεις και φυσικά τα δύο μεγάλα ντέρμπι σε «Etihad» και «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η πρωτοπόρος και εντυπωσιακή Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Άρσεναλ και όλη η πίεση έχει πέσει πάνω στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Έχοντας πανηγυρίσει μεσοβδόμαδα την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» αυτή τη στιγμή έχουν απόσταση πέντε βαθμών από τη δεύτερη της βαθμολογίας, Γιουνάιτεντ και μια ανάλογη ασφάλεια θέλουν να αισθάνονται και μετά από το ματς με τους «κανονιέρηδες». Φυσικά, στο... πλευρό της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ για να κάνει κάτι καλό και να βοηθήσει την κατάσταση των υπολοίπων, θα βρίσκονται τόσο η Τότεναμ, όσο και οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα «σπιρούνια» κοντράρονται με την Κρίσταλ Πάλας λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι του «Etihad» και θέλουν να... καθαρίσουν γρήγορα, εκμεταλλευόμενοι και την ευφορία από την εκπληκτική νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», διεξάγεται το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, με την Τσέλσι να φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντόνιο Κόντε βρίσκεται... στα σχοινιά, ξέρει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του διόλου σίγουρο για μακροημέρευση στον πάγκο των «μπλε» στη δεύτερή του σεζόν, παραδέχεται πως η χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη και επιπλέον, είναι ορθάνοιχτο το «μέτωπο» με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος κόουτς των «κόκκινων διαβόλων» που ξανά αναφέρθηκε στα... παράπονα άλλων προπονητών αναφορικά με τις απουσίες τους, τη στιγμή που εκείνος προσπαθεί να τα ξεπερνά, απαντάει στους επικριτές του με τα αποτελέσματα κι ας μην παίζει η Γιουνάιτεντ εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Διόλου απίθανο να γίνει κάτι παρόμοιο, όπως και στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», αρκεί η ομάδα του Μάντσεστερ να πάρει αυτό που θέλει και να έχει ακούσει πως νωρίτερα η Σίτι δεν νίκησε την Άρσεναλ...

Στο πρόγραμμα υπάρχει και το παιχνίδι της Έβερτον με τη Γουότφορντ. Η καταστροφική σεζόν των «ζαχαρωτών» συνεχίστηκε με τη βαριά ήττα μεσοβδόμαδα, από τη Λυών, τον αποκλεισμό με... κάτω τα χέρια από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και η ομάδα του Άνσγουορθ ψάχνει τον τρόπο και το αποτέλεσμα με το οποίο θα γλύψει για λίγο τις πληγές της. Στην 11η «στροφή» του πρωταθλήματος, υποδέχεται τους «hornets» του Μάρκο Σίλβα, η ομάδα του οποίου προέρχεται από δύο σερί ήττες, αλλά παραμένει εντός δεκάδας.

Αναλυτικά:

14:00 Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας

16:15 Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ

18:30 Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:30 Έβερτον - Γουότφορντ