«Κράτησε» η Χάντερσφιλντ

Αν και με παίκτη λιγότερο από το 57', λόγω της αποβολής του Σκίντλερ, η Χάντερσφιλντ άντεξε στην πίεση της Γουέστ Μπρομ και πανηγύρισε την εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0!  



«Κράτησε» η Χάντερσφιλντ

Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ στο 45' με τον Φαν Λα Πάρα. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο δεύτερο μέρος με την αποβολή, με τη Γουέστ Μπρομ να πιέζει - χωρίς επιτυχία- για να πάρει τουλάχιστον τον πόντο.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Χάντερσφιλντ ανέβηκε στην 10η θέση, ενώ η Γουέστ Μπρομ παράμεινε στη 15η με δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς:

H Χάντερσφιλντ φρόντισε να δείξει αμέσως τις προθέσεις της. Πίεσε από το πρώτο λεπτό τη Γουέστ Μπρομ, έδωσε το δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση και απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους έμοιαζαν εντελώς αποπροσανατολισμένοι, ενώ βλέποντας τη… φούρια των γηπεδούχων προτίμησαν να ρίξουν το βάρος στα μετόπισθεν.

Η πίεση που τους ασκήθηκε, ωστόσο, ήταν έντονη με αποτέλεσμα να… λυγίσουν στο 45', δεχόμενοι το γκολ από τον Φαν Λα Πάρα. Ο ίδιος παίκτης είχε ανατραπεί εντός της αντίπαλης περιοχής στο 15', όμως - σε αντίθεση με τον πάγκο της Χάντερσφιλντ- ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χάντερσφιλντ διατήρησε τα ηνία της αναμέτρησης και έψαξε το γρήγορο γκολ που θα έθετε γερές βάσεις για τη νίκη. Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 57', όταν ο Σκίντλερ αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, δίνοντας τη δυνατότητα στη Γουέστ Μπρομ να… αντεπιτεθεί!

O Τόνι Πιούλις δεν χρονοτρίβησε και δύο λεπτά αργότερα προχώρησε και στις τρεις αλλαγές (!) του, ευελπιστώντας πως θα εκμεταλλευόταν το αριθμητικό πλεονέκτημα και θα χτυπούσε το ματς. Η ομάδα του έγινε πιο επιθετική, υποχρεώνοντας τη Χάντερσφιλντ να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα αμυντικά της καθήκοντα. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε και πήραν τελικά το πολύτιμο τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χάντερσφιλντ: Λοσλ, Χάντεργκγιονάι, Γιόργκενσεν, Σκίντλερ, Μαλόουν (79' Λόου), Κατσούνγκα (61' Kράνι), Χογκ, Μόουι, Φαν Λα Πάρα (62' Ντ. Γουίλιαμς), Ινς, Ντεπότρ.

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, ΜακΌλεϊ (59' Φίλιπς), Χεγκάζι, Έβανς, Νιόμ, Κριχόβιακ (59' ΜακΚλιν), Μπάρι, Λίβερμορ, Γκιμπς, Ρόμπσον-Κανού (59'), Ροντρίγκες