Από το τίποτα…

Έψαξαν μανιωδώς τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν! Στόουκ και Λέστερ έμειναν στο ισόπαλο 2-2, αποτέλεσμα που σαφώς δεν… βολεύει καμία στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα.  



Από το τίποτα…

Δύο φορές πήρε το προβάδισμα η Λέστερ, ισάριθμες απαντήσεις έδωσε η ψυχωμένη Στόουκ.

Το σκορ άνοιξε για τις «αλεπούδες» ο Ιμπόρα στο 32', με τον Σακίρι να ισοφαρίζει στο 39'. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού με το γκολ του Μαχρέζ (60'), όμως στη συνέχεια ο Κράουτς έδωσε την επιθετική λύση που τόσο πολύ αναζητούσε η Στόουκ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 73'.

Με  το αποτέλεσμα αυτό, η Στόουκ κινδυνεύει- με νίκη της Έβερτον στην αναμέτρηση με τη Γουότφορντ- να πέσει στην επικίνδυνη ζώνη. Από τη μεριά της η Λέστερ έφτασε τα έξι ματς αήττητη, όμως η απόσταση των 5 βαθμών από τον… γκρεμό δεν της επιτρέπει να εφησυχάζει.

Το ματς:

Όλα έμοιαζαν ήρεμα και… βαρετά! Μέχρι που ο … διαιτητής της αναμέτρησης αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού! Ξαφνικά από το 25' και μετά το ματς άνοιξε, ο ρυθμός ανέβηκε και οι οπαδοί των δύο ομάδων είδαν από ένα γκολ!

Η Λέστερ ήταν αυτή που σε γενικές γραμμές υπερείχε στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 32' με τον Ιμπόρα. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία, λίγο αργότερα, για ακόμη ένα γκολ, όμως το σουτ του σταμάτησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Η μέχρι πρότινος… άνοστη Στόουκ ανοίχτηκε περισσότερο και τελικά επιβραβεύθηκε, με τον Σακίρι να ισοφαρίζει με εξαιρετικό πλασέ στο 39'.

Πιο κινητικοί στο δεύτερο ημίχρονο οι «πότερς», φάνηκαν να ελέγχουν πλήρως το ματς, αναζητώντας μανιωδώς την… ανατροπή. Για κακή τους τύχη, όμως, η Λέστερ εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις λιγοστές ευκαιρίες της στην επανάληψη και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με το γκολ του Μαχρέζ στο 60'. Κόντρα στη ροή του αγώνα…

Η Στόουκ, ωστόσο, δεν πτοήθηκε! Ο Χιουζ πέρασε λίγα λεπτά αργότερα τον Κράουτς στον αγωνιστικό χώρο και ο υψηλόσωμος επιθετικός έσπευσε να τον… δικαιώσει, σκοράροντας στο 73' για το 2-2. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπάτλαντ, Ζούμα, Σόουκρος, Βίμερ, Ντιούφ (86' Μπεραΐνο), Φλέτσερ, Άλεν, Πίετερς, Σακίρι, Σόμπι (69' Κράουτς), Τσούπο – Μότινγκ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουχς, Μαχρέζ, Εντιντί, Οκαζάκι (58' Ιεανάτσο), Ιμπόρα (66' Κινγκ), Γκρέι (80' Ολμπράιτον), Βάρντι