Χαλαρή πρόκριση για Άρσεναλ

Μόνο το τελικό πλασάρισμα στον όμιλο και ιδανικά η πρώτη θέση αυτού μένει στην Άρσεναλ κατά την πρώτη της παρουσία στο Europa League επί Αρσέν Βενγκέρ, με την ομάδα που συνηθίζει να κατεβάζει ο Αλσατός στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μην καταφέρνει να βρει σκορ (0-0) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά να παίρνει την πρόκριση.



Χαλαρή πρόκριση για Άρσεναλ

Όπως και να ‘χει στις άλλες δύο αγωνιστικές, οι Λονδρέζοι θα βρίσκονται στους “32” μιας και τα ματσαρίσματα δεν επιτρέπουν σε δύο από τις τρεις που ακολουθούν να διεκδικήσουν αμφότερες μια θέση πιο πέρα στην διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό, έχοντας πάρει τα τρία πρώτα παιχνίδια της στον όμιλο, θα περίμενε κανείς από την Άρσεναλ να προσπαθήσει να πράξει το ίδιο και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι και δεν επέτρεπαν ιδιαίτερους κινδύνους προς την εστία τους. Μάλιστα ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο, με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή στην οποία ο Ματ Μέισι έκανε επαφή με την μπάλα για να την κρατήσει εκτός της εστίας τους, έχοντας για σύμμαχο και το δοκάρι.

Δεν ήταν η μοναδική ευκαιρία των παικτών του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, που δοκίμασαν ξανά την τύχη τους, με εκείνους του Αρσέν Βενγκέρ να παραμένουν μαλθακοί στο χορτάρι. Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ήρθε να αλλάξει πλήρως ο ρυθμός, με τους “κανονιέερηδες” να κάνουν παιχνίδι πρωτοβουλίας και να επιχειρούν να διασπάσουν μια πολυπρόσωπη άμυνα.

Ενώ το Κολωνία – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έπαιρνε σιγά – σιγά τον δρόμο του, με τους Γερμανούς εν τέλει να παίρνουν το πρώτο τους τρίποντο στον όμιλο με το εντυπωσιακό σκορ 5-2, ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να υποχωρεί ολοένα και περισσότερο. Ο Βενγκέρ επέλεξε να κάνει μόλις μία αλλαγή, περνώντας τον ήρωα στο ματς του Λιγκ Καπ με τη Νόριτς, Ενκέτια, λίγο πριν το τελευταίο 20λεπτο, αλλά δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την ουσία.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και μια τρομερή απομάκρυνση του Σάβιτς προ της γραμμής σε λόμπα του θετικότατου Τζακ Γουίλσιρ, που αν και όχι τόσο αλτρουιστικά, πήρε την μπάλα από τα πόδια του Μέιτλαντ-Νάιλς έχοντας καλύτερο βηματισμό, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όχι όμως και τον Σέρβο συμπαίκτη του. Τα λεπτά κύλησαν και έτσι ο μοναδικός που “χαλάστηκε” στο ματς, ήταν ο Κανγκά, που έγινε αλλαγή από τον πρώην προπονητή του Πανιωνίου και δάκρυσε στον πάγκο για δικούς του λόγους.

Συμπερασματικά, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο σε έναν δικαίως μοιρασμένο αγώνα, που για πολύ ώρα είχε αρκετά πιο χαλαρό ρυθμό, με το Χ να κάνει και στις δύο.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 4 αγωνιστικές:

1. Άρσεναλ 10β.

2. Ερυθρός Αστέρας 5β.

3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4β.

4. Κολωνία 3β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Μέισι, Ντεμπισί, Ελνένι, Χόλτινγκ, Νέλσον, Κοκλάν, Γουίλοκ (68’ Ενκέτια), Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Ζιρού

Ερυθρός Αστέρας: Μπορζάν, Στόικοβιτς, Λε Ταλέκ, Σάβιτς, Γκόμπελιτς, Ντόναλντ, Κρστίτσιτς, Κανγκά (70’ Μίλιτς), Σρνιτς (86’ Ράτσιτς), Ράντονιτς (89’ Πέσιτς), Μποακί