Θα ήταν έκπληξη αν γινόταν αλλιώς...

Απαίτησε πολλά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ακόμη κι έτσι θα ήταν έκπληξη να γινόταν αλλιώς... Η Έβερτον πήγε στην Λιόν για να γίνει μισό αιώνα μετά η πρώτη ομάδα μετά την Τότεναμ που χάνει στην πόλη από την ομώνυμη ομάδα, με το τελικό 3-0 να είναι καταδικαστικό για το μέλλον της στο Europa League, μιας και εξαντλήθηκε κάθε μαθηματική ελπίδα πρόκρισης.



Θα ήταν έκπληξη αν γινόταν αλλιώς...

Ενώ ο κόσμος στο “Groupama” ζέσταινε την ομάδα του Μπρουνό Ζενεζιό για το ερχόμενο ντέρμπι μίσους με την Σεντ Ετιέν, το αυτό έκαναν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που όταν είδαν τα “ζαχαρωτά” να... τσαμπουκαλεύονται, ανέβασαν ταχύτητα και καθάρισαν την αναμέτρηση.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σαν οικογενειακό διπλό για τους γηπεδούχους, αλλά οι πολύ σημαντικές ευκαιρίες έλειπαν. Η Έβερτον ήταν κακή, η έμπνευση του Άνσγουορθ να φορτώσει τον άξονα και να επικεντρωθεί μόνο στο πως δεν θα δεχθεί κι από εκεί και πέρα ό,τι βγει, δεν του πήγε, για να στερέψει η άμμος από την κλεψύδρα και να πάνε οι δύο πλευρές στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, και ενώ ο Κούκο Μαρτίνα είχε περάσει εκτός με σοβαρό τραυματισμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (σ.σ καθυστέρησε πολύ το τέλος μέχρι να βγει εκτός με φορείο και κολάρο), η Έβερτον ανέβασε λίγο την πίεσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο και με την παρουσία πλέον και του Κάλβερτ-Λιούιν προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Κάπου εκεί η Λιόν κατάλαβε πως πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι, και ούσα σε εξαιρετικό σερί το έπραξε. Με τον κόσμο να ζητάει νίκη στο ντέρμπι με την Σεντ Ετιέν με σχετικό πανό για τις τέσσερις σερί νίκες τους κι αυτή που... πρέπει να έρθει, οι γηπεδούχοι έσπασαν εύκολα την άμυνα των “ζαχαρωτών” με μια πάσα του Ντομπελέ, για να έρθει το τελείωμα του Τραορέ για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (76’) ήρθε και το 2-0 για την Λιόν, που έφτασε χαλαρά και στο 3-0 με τον πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέμφις, να σκοράρει επίσης στο 88’ και να ολοκληρώνει την σεμνή τελετή, έχοντας δημιουργήσει και το προηγούμενο. Στο 80’ η Έβερτον είχε μείνει με δέκα εξαιτίας αποβολής του Μοργκάν Σνάιντερλεν.

Στον έναν βαθμό μετά από τέσσερα ματς η Έβερτον, δεν απομένει παρά ένα παιχνίδι για να παρθεί η οριστική απόφαση για τον Άνσγουορθ, που λογικά δεν θα είναι θετική για τον ίδιο. Εν αναμονή του αντικαταστάτη του Ρόναλντ Κούμαν, με την ονοματολογία να είναι μεγάλη, η Έβερτον υποδέχεται το σαββατοκύριακο την Γουότφορντ και όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται για ακόμη ένα κάζο στους πρώτους 3.5 μήνες της σεζόν.

Για την ιστορία, τελευταία ήττα αγγλικής ομάδας από την Λιόν εκεί ήταν εκείνη της Τότεναμ με σκορ 1-0 το 1967.

Οι συνθέσεις:

Λυών: Λόπες, Ραφαέλ, Μαρσέλο, Ντιακαμπί, Μεντί, Ντομπελέ (77' Φερί), Τουσάρ, Κορνέτ, Φεκίρ (62' Αουάρ), Ντεπάι, Τραορέ (69' Μαριάνο)

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Γουίλιαμς, Χόλγκεϊτ, Μαρτίνα (43' Μπέσιτς), Σνάιντερλεν, Γκέιγ (61' Κάλβερτ-Λιούιν) , Μπανίνγκιμε, Λούκμαν, Λένον (71'Βλάσιτς), Σίγκουρντσον