Μαγική βραδιά με πρόκριση για Σίτι και ρεκόρ για Αγουέρο

Την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με σκορ 4-2 της Νάπολι στο «Σαν Πάολο» έπειτα από ένα απίστευτο παιχνίδι, διαφήμιση του αθλήματος. Τέσσερα στα τέσσερα για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, η οποία συνεχίσει για 22η διαδοχική αναμέτρηση αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «πολιτών» ο Σέρχιο Αγουέρο, που σημείωσε το 178ο τέρμα του με το σύλλογο, κρίνοντας ουσιαστικά το ματς στο 68'.



Μαγική βραδιά με πρόκριση για Σίτι και ρεκόρ για Αγουέρο

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι φρόντισε να δικαιολογήσει από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης τα κολακευτικά λόγια του Πεπ Γκουαρντιόλα για τους πρωτοπόρους του ιταλικού πρωταθλήματος, επιβάλλοντας το ρυθμό της με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων μπροστά από την εστία του Έντερσον. Οι παίκτες των «πολιτών» δεν έλαβαν τα μηνύματα από το σουτ του Χάμσικ (6’) και το πλασέ του Μέρτενς (17’) με αποτέλεσμα ο Ινσίνιε να βρεθεί στο 21ο λεπτό τετ-α-τετ ύστερα από υπέροχη συνεργασία του με τον Μέρτενς, τελειώνοντας τη φάση για το 1-0!

Ο τραυματισμός του Γκούλαμ στο ημίωρο έδειξε να αποδιοργανώνει τη λειτουργία των γηπεδούχων με αποτέλεσμα οι «citizens» να ανεβάζουν ρυθμό, ισοφαρίζοντας εν τέλει  με καρφωτή κεφαλιά του Οταμέντι (34’) ύστερα από σέντρα του Γκουντογκάν, αφού προηγουμένως (32') το πλασέ του Αγουέρο κόντραρε στο πόδι του Αλμπιόλ και πέρασε κόρνερ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφεται στο 37ο λεπτό, με την κεφαλιά του Στόουνς από το ύψος του πέναλτι να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρέινα.

Η Σίτι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τον τρόπο που αποχώρησε με τη συμπλήρωση των πρώτων 45’. Η επιθετική της διάθεση φάνηκε με την ατομική ενέργεια και το πλασέ του Στέρλινγκ από το ένα μέτρο που σταμάτησε στο πόδι του Αλμπιόλ για να δώσει τελικά το προβάδισμα ο Στόουνς με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σανέ, αφού η μπάλα πέρασε και πάλι μια… βόλτα από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρίτο δοκάρι σημειώθηκε στο ματς με τον «κεραυνό» του Ινσίνιε σο 56ο για να έρθει το 62ο λεπτό με τον εξαιρετικό Αλμπιόλ να κερδίζει πέναλτι σε προβολή του Σανέ. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και με «αέρινο» στιλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία το Έντερσον.

Και φτάσαμε στο αποκορύφωμα… Το ρολόι δείχνει το λεπτό νούμερο 68’, ο Καγιεχόν βρίσκεται φάτσα με τον Έντερσον, πλασάρει και τον αναγκάζει σε μια σπουδαία επέμβαση για να έρθει ο Αγουέρο ένα λεπτό αργότερα να «γράψει» σε αντεπίθεση το 3-2 και το όνομά του μια για πάντα στα ιστορικά βιβλία, σημειώνοντας το 178ο γκολ του με τη Σίτι που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου ξεπερνώντας τα 177 του Έρικ Μπρουκ! Το χορό των γκολ έκλεισε ο Στέρλνιγκ στο 92ο λεπτό με διαγώνιο σουτ ύστερα από αντεπίθεση και ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Οι συνθέσεις:

Νάπολι: Ρέινα, Γκούλαμ (31’ Μάτζιο), Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Χισάι, Ζορζίνιο (82’ Ούνας), Χάμσικ, Άλαν (75’ Ρογκ), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς

Μάντσεστερ Σίτι:  Έντερσον, Στόουνς, Οταμέντι, Ντανίλο, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (70’ Ντ. Σίλβα), Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Σανέ, Αγουέρο (76’ Μπ. Σίλβα)

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου:

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Φέγενορντ 3-1

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου:

1.

Μάντσεστερ Σίτι

12

2.

Σαχτάρ Ντόνετσκ

9

3.

Νάπολι

3

4.

Φέγενορντ

0