Μπλε εφιάλτης στο Halloween

Ό,τι άξιζε πήρε η Τσέλσι στη Ρώμη και αυτό ήταν... ένα τίποτα. Με παιδικά λάθη στην άμυνα και εμφάνιση με την οποία δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι κόντρα στην παθιασμένη Ρόμα, η ομάδα του Κόντε ηττήθηκε 3-0 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θετικότατο για τους «μπλε» το 1-1 της Ατλέτικο με την Καραμπάκ.  



Μπλε εφιάλτης στο Halloween

Με το δίκιο του χτυπιόταν και τραβούσε τα μαλλιά του ο Αντόνιο Κόντε στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στην Αιώνια πόλη... Η Τσέλσι, όσο κι αν φανέρωνε την υπεροχή της απέναντι στη Ρόμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου κι ας δεν είχε πολλές σοβαρές ευκαιρίες για γκολ, μάζεψε δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας στις... μόλις τρεις καλές στιγμές των «τζιαλορόσι». Απόλυτος αιφνιδιασμός στα 40'' και τρομερό γκολ του Ελ Σαραουΐ με δεξί σουτ από κεφαλιά πάσα του Τζέκο, τρομερό λάθος του Ρούντιγκερ στο 36' που αφήνει βλακωδώς τη μπάλα να περάσει μπροστά του και ο «Φαραώ» με σπριντ και σουτ στην κίνηση σκόραρε για δεύτερη φορά. Οι «μπλε» που είχαν δραστήριο ως συνήθως τον Αζάρ, έχουν να θυμούνται μια τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μοράτα στο 25' από απόσταση βολής, με σουτ που έφυγε ψηλά, ενώ στο 45' ο Αλόνσο υποχρέωσε τον Άλισον σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η Ρόμα, όπως απόλυτα επιτυχημένα έπραξε και στο πρώτο ημίχρονο με τις επιθέσεις από αριστερά και τις μπαλιές που βγήκαν προς τα καρέ της Τσέλσι, επέλεξε τον Κολάροφ για να ανεβάζει τη μπάλα από τα μετόπισθεν. Ο Κόντε στο 55' έριξε στο ματς τον Γουίλιαν βγάζοντας τον Κέιχιλ και προφανώς άλλαξε τον σχηματισμό μετατρέποντας σε τετράδα την άμυνα και δίνοντας επιθετική φρεσκάδα με τον Βραζιλιάνο. Ο εφιάλτης, όμως, θα συνεχιζόταν για τους Πρωταθλητές Αγγλίας στο «Ολίμπικο», με τον Περότι στο 63' να περνάει σαν σταματημένο τον Πέδρο από αριστερά για να εξαπολύσει σουτ από τα 25 μέτρα και να νικήσει με εμφατικό τρόπο τον Κουρτουά για το 3-0 των «τζιαλορόσι». Ό,τι θετικό ενδεχομένως να είχε παρουσιάσει η Τσέλσι στο πρώτο μέρος, είχε εξαφανιστεί παντελώς στο δεύτερο 45λεπτο. Από την παρουσία των Αζάρ και Μοράτα στο γήπεδο, την παντελή έλλειψη σωστής ανάπτυξης, ενώ φυσικά οι αμυντικές αδυναμίες συνεχίστηκαν, με τον Περότι λίγο μετά το γκολ του να σουτάρει ψηλά σε φάση όπου οι «μπλε»... κυνηγούσαν όλοι τη μπάλα και ο Τζέκο βγήκε νικητής! Από κάποιο σημείο κι έπειτα, οι Άγγλοι έδειχναν ν' αντιλαμβάνονται πως καλό θα ήταν ν' αρχίσουν να σκέφτονται το ματς της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού αυτό του «Ολίμπικο» είχε ήδη τελειώσει... Και μάλιστα, ευτυχώς για την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, το σκορ δεν άλλαξε, αφού στο 79' ο Κουρτουά απέκρουσε μια πολύ καλή κεφαλιά του Μανωλά και σε γενικότερο πλαίσιο οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να έχουν φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερη νίκη...

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου μετά από τέσσερις αγωνιστικές:

1.Ρόμα 8

2.Τσέλσι 7

3.Ατλέτικο Μαδρίτης 3

4.Καραμπάκ 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι (76' Μανωλάς), Φάτσιο, Ζεσούς, Κολάροφ, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Στρόοτμαν, Ελ Σαραουΐ (75' Σίλβα), Τζέκο, Περότι (87' Πελεγκρίνι)

Τσέλσι: Κουρτουά, Κέιχιλ (56' Γουίλιαν), Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (71' Ντρινκγουότερ), Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Πέδρο, Μοράτα (75' Μπατσουαγί), Αζάρ