Το πήρε η... λιγότερο κακή!

Στην πιο σωστή από τις πολλές και ανούσιες σέντρες των δύο ομάδων στο παιχνίδι του Turf Moor, η Μπέρνλι κατάφερε να σκοράρει και να επικρατήσει με σκορ 1-0 της Νιούκαστλ για την 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Έλειψε η ποιότητα στην τελική προσπάθεια και για τις δύο ομάδες, χαμογέλασαν οι «clarets».  



Το πήρε η... λιγότερο κακή!

Ένα... βιολετί κύμα χτυπούσε πάνω σε ασπρόμαυρα βράχια. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο Turf Moor για τα πρώτα 15 λεπτά, αφού η Μπέρνλι μπήκε με τρομερή όρεξη στο ματς ψάχνοντας στην επίθεση τον Μπαρνς και η Νιούκαστλ... σχεδόν δεν ακούμπησε τη μπάλα! Οι Χέντρικ και Ντεφούρ κινούσαν τα νήματα κάθε επιθετικής προσπάθειας της ομάδας του Σον Ντάις, με τις «καρακάξες» να αφυπνίζονται και να ισορροπούν την κατάσταση καθώς περνούσαν τα λεπτά. Βέβαια, το 0-0, όσο διατηρούταν, ήταν μάλλον δίκαιο, αφού, πέρα από τα γεμίσματα στις δύο περιοχές και την... προπόνηση των τερματοφυλάκων με τις εύκολες μπαλιές, κλασσικές ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν. Ο Μπαρνς είχε μια καλή κεφαλιά στο 33' που έφυγε άουτ, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Ατσού σούταρε αρκετά ψηλά στην καλύτερη (;) στιγμή της ομάδας του.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν τέτοια που «γέννησαν» προσδοκίες για γκολ και ακόμα πιο μεγάλη «μάχη» στο χορτάρι. Αρχικά ο Πόουπ στο 50' χρειάστηκε να πέσει στην αριστερή του πλευρά και ν' απομακρύνει ένα μακρινό σουτ του Αγιόθε Πέρεθ στην πρώτη απειλή για τη Νιούκαστλ στην επανάληψη. Η απάντηση από πλευράς Μπέρνλι ήταν άμεση, με μια κεφαλιά του Ταρκόβσκι από εκτέλεση φάουλ του Μπρέιντι για να μπλοκάρει ο Έλιοτ. Το σύνολο του Ντάις διατήρησε μια ελαφριά υπεροχή στο παιχνίδι, πάλι όμως ήαντα παντελώς ανούσια και η μεταφορά της μπάλας από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, δεν παρουσίαζε τίποτα αξιόλογο. Αυτή η πίεση, όμως, της Μπέρνλι, θα απέφερε καρπούς στο 74', όταν σε διπλή προσπάθεια, αρχικά ο Κορκ σούταρε πάνω στον Έλιοτ και στη συνέχεια ο Γκούντμουντσον βρήκε μόνο τον Χέντρικ στο δεύτερο δοκάρι για να σουτάρει δυνατά εκείνος σε κενή εστία και να γράψει το 1-0! Οι «καρακάξες» προσπάθησαν δίχως ουσία γι' ακόμα μια φορά, προσπάθησαν να βρεθούν άμεσα στα καρέ του Πόουπ, ο πορτιέρε των γηπεδούχων έκανε καθοριστική επέμβαση στο 92' σε σουτ του Χέιντεν και εξασφάλισε το «τρίποντο» για την ομάδα του. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Γκούντμουντσον, Κορκ, Χέντρικ, Ντεφούρ (76' Γουέστγουντ), Μπρέιντι, Μπαρνς

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Γέντλιν, Λεζέν, Λασέλ, Μανκίγιο, Ρίτσι (79' Μέρφι), Σέλβεϊ, Ντιαμέ (83' Γκέιλ), Ατσού, Πέρεθ (76' Χέιντεν), Ζοσελού