Στόχος επετεύχθη

Με το τρίτο γκολ του Εντέν Αζάρ (51’) στις τρεις τελευταίες συμμετοχές του «δραπέτευσε» η Τσέλσι για τρίτη διαδοχική φορά από το «Βιτάλιτι», επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μπόρνμουθ για τη δέκατη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Στόχος επετεύχθη

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν αυτή που επέβαλε από το πρώτο λεπτό τους δικούς της κανόνες στο παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να τρομάξουν τους πρωταθλητές σε δυο τρεις περιπτώσεις.

Το σουτ του Πέδρο στο 8ο λεπτό καταγράφεται ως η πρώτη καλή στιγμή του ματς, για να απαντήσουν στη συνέχεια οι παίκτες του Έντι Χάου με επικίνδυνη αντεπίθεση την οποία ουσιαστικά «χάλασε» ο Αφόμπε με την βιαστική πάσα του στον Ντάνιελς, ο οποίος γύρισε και πάλι την μπάλα στον επιθετικό των «κερασιών» χωρίς η φάση να «καρποφορήσει» στην κατάληξή της.

Οι μεγάλες στιγμές του πρώτου μέρους ανήκουν ωστόσο στον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια το τετ-α-τετ του 24ου λεπτού ύστερα από την ασίστ του Αζάρ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Μπέγκοβιτς ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ισπανός επιθετικός νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αφού προηγουμένως απελευθερώθηκε όμορφα με γύρισμα και επιτυχημένη κοφτή ντρίμπλα στον Κουκ. Διαμαρτυρίες υπάρχουν πάντως από την πλευρά των πρωταθλητών, στους οποίους ακυρώθηκε γκολ στο 28ο λεπτό της συνάντησης, όταν ο Αθπιλικουέτα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ύστερα από το σουτ που επιχείρησε ο Νταβίντ Λουίζ…

Ο Μοράτα μπορεί να μην κατάφερε στις δύο προσωπικές του ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, βοήθησε ωστόσο τον Αζάρ στο 51ο λεπτό να προκαλέσει... πανηγυρισμούς στις τάξεις των «μπλε» οπαδών. Η πάσα που επιχείρησε λίγο μπροστά από το κέντρο βρήκε τον Βέλγο, ο οποίος διένυσε μερικά μέτρα με την μπάλα και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Μπέγκοβιτς για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν πρωτοβουλία δημιουργίας ευκαιριών στο ματς. Η πρώτη στο 57ο λεπτό με το σουτ του Άιμπ να βρίσκει στο πόδι του Ρούντιγκερ περνώντας λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά. Η δεύτερη ακόμη μεγαλύτερη, αφού η σωτήρια επέμβαση του Αθπιλικουέτα πρόλαβε την προβολή του Γουίλσον στην μικρή περιοχή των πρωταθλητών αποσοβώντας την ισοφάριση.

Το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 1-0 έως το τέλος με την Μπόρνμουθ να «στριφογυρίζει» γύρω από την περιοχή του αντιπάλου χωρίς να καταφέρει έως το τέλος να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Το γκολ του Αζάρ:

 

Οι συνθέσεις:

Μπόρνμουθ: Μπέγοβιτς, Κουκ, Άκε, Φράνσις, Ντάνιελς, Σέρμαν, Κουκ, Σμιθ, Στάνισλας (63’ Πιού), Αφόμπε (74’ Γουίλσον), Ντεφό (46’ Άιμπ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ,Ρούντιγκερ, Ζαμπακόστα, Αλόνσο, Φάμπεργας, Μπακαγιόκο, Πέδρο (79’ Ντρινκγουότερ), Αζάρ (84’ Γουίλιαν), Μοράτα (79’ Μπατσουαγί)