Το έφερε… τούμπα η Άρσεναλ

Στο 800ό παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της, η Άρσεναλ φρόντισε να είναι… κυρία! Οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σουόνσι, όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφεραν το ματς... τούμπα και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.



Το έφερε… τούμπα η Άρσεναλ

Το ματς:

Η Άρσεναλ θέλησε από την αρχή να αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού και με πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή τον Σάντσες ανέλαβε άμεσα ρόλο πρωταγωνιστή. Από τα πόδια του Χιλιανού ξεκινούσαν οι απειλές προς την εστία του Φαμπιάνσκι, όμως οι Κολάσινατς και Κοσιελνί το πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Οι «κανονιέρηδες» είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά η Σουόνσι κατάφερε να κάνει τη ζημιά στην πρώτη της φάση στο ματς! Στα μισά του πρώτου μέρους ο Έιμπραχααμ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Κοσιελνί και βρήκε τον Κλούκας, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για το 0-1! Η ομάδα του Βενγκέρ προσπάθησε να βρει απάντηση, χωρίς αποτέλεσμα. Στην καλύτερή της στιγμή ο Αλέξις δεν ήταν εύστοχος, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου ο Αγιού λίγο απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη για την ισοφάριση και το έκανε πράξη μόλις έξι λεπτά μετά την πρώτη σέντρα του δεύτερου μέρους με τον Κολάσινατς. Αμέσως μετά δεν μέτρησε γκολ του Έιμπραχααμ για οφσάιντ και στο 58’ ήρθε η ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους. Ο Κολάσινατς αυτή τη φορά μοίρασε και ο Ράμσεϊ με αριστερό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνσκι δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα! Οι «κανονιέρηδες» είχαν το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 67’ ο Μπεγερίν είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι της Σουόνσι. Στο 78’ η Σουόνσι απείλησε με τον Έιμπραχααμ, ενώ στο φινάε ο Ζιρού δεν μπόρεσε από καλή θέση να κάνει τρία τα τέρματα των νικητών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Κολάσινατς (78’ Χόλντινγκ), Ράμσεϊ, Τσάκα, Εζίλ, Σάντσες, Λακαζέτ (81’ Ζιρού)

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Φαν Ντε Χορν (82’ Ντάιερ), Φερνάντεζ, Μόουσον, Νόουτον, Κλούκας, Φερ, Κι, Κάρολ (84’ ΜακΜπέρνι), Αγιού (81’ Νάρσινγκ), Έιμπραχααμ