Κούμαν: «Ο αντι-Λουκάκου και το δύσκολο πρόγραμμα... »

Τα αίτια της κακής αφετηρίας της Έβερτον στην φετινή χρονιά προσπάθησε να εξηγήσει ο πρώην πλέον προπονητής της, Ρόναλντ Κούμαν, σε ένα μίνι-απολογισμό μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.



Κούμαν: «Ο αντι-Λουκάκου και το δύσκολο πρόγραμμα... »

Ο Ολλανδός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε για λογαριασμό της αγγλικής εφημερίδας «Mirror» λίγες μέρες μετά την απόλυσή του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η μη αντικατάσταση του Λουκάκου με έναν σοβαρό επιθετικό, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν οι βασικοί λόγοι της αποτυχημένης μέχρι στιγμής σεζόν για τα  «ζαχαρωτά».

Συγκεκριμένα δήλωσε ο Κούμαν στην αγγλική εφημερίδα, λίγες μέρες μετά από την απομάκρυνσή του από τους «μπλε» του Λίβερπουλ:

«Είχα στα πλάνα μου τον Ζιρού ως αντικαταστάτη του Λουκάκου. Θα ταίριαζε τέλεια στην ομάδα, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε να παραμείνει στην Άρσεναλ και στο Λονδίνο. Αυτό ήταν τεράστιο πλήγμα καθώς δεν μπορούσα να βρω έναν καλύτερο επιθετικό. Ο Λουκάκου ήταν τόσο σημαντικός για μας, όχι μόνο για την έφεσή του το σκοράρισμα, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ήμουν σε διακοπές όταν έλαβα το πρόγραμμα των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ. Πέντε από τα εννέα πρώτα μας παιχνίδια ήταν με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της περυσινής βαθμολογίας. Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Το κοίταγα και το ξανακοίταγα. Τρελάθηκα με τον εαυτό μου».