Απίστευτο come – back για Γουέστ Χαμ, κάζο για Πάλας!

Μέσα στη «μαυρίλα» της και την πίεση για τα συνεχή «χαστούκια», η Γουέστ Χαμ βρήκε ψυχική δύναμη και έκανε τρομερή ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ στους «16» του Λιγκ Καπ, φτάνοντας στο υπέρ της 3-2 από το εις βάρος της 2-0 του ημιχρόνου! Όσοι πήραν ευκαιρία από τον Ρόι Χότζον στην Κρίσταλ Πάλας για το ματς με τη Μπρίστολ Σίτι, τον έκαναν να μετανιώσει...  



Απίστευτο come – back για Γουέστ Χαμ, κάζο για Πάλας!

Ο Αντρέ Αγιού, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, έγινε ο 1ος στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει δις στο «Γουέμπλεϊ», έπειτα από τον Άλαν Τέιλορ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το 1975. Τα «σφυριά» μπορεί να είδαν πολλούς εφιάλτες να... ζωντανεύουν, όταν οι Σισοκό και Ντέλε Άλι έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Τότεναμ, ωστόσο, μέσα σε 15', η ομάδα του Μπίλιτς αντέδρασε και βρήκε δίχτυα τρεις φορές (55', 60', 70') με τον Ογκμπόνα να είναι εκείνος που ολοκλήρωσε το μεγάλο come-back για το τελικό 3-2!

Η φάση των «16» του Carabao Cup ολοκληρώθηκε με μοναδικό «θύμα» την Κρίσταλ Πάλας.

Στη νέα αρχή που προσπαθεί να κάνει με τον Ρόι Χότζον στην άκρη του πάγκου, η λονδρέζικη ομάδα ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από τη Μπρίστολ Σίτι, με όσους κλήθηκαν να προσφέρουν στους «αετούς» ξεκουράζοντας ορισμένες βασικές μονάδες, να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες...

Η Άρσεναλ με τεράστιο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Έντι Ενκετία, στη 2η εμφάνισή του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», ξεπέρασε το εμπόδιο της Νόριτς στην παράταση με το τελικό 2-1. Ο νεαρός φορ, πέρασε στο ματς στο 85', λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ισοφάρισε για την ομάδα του Βενγκέρ και στο εξτρά ημίωρο βρήκε πάλι δίχτυα για να πάρει η ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Μάντσεστερ Σίτι, σ' ένα ματς που για λίγα λεπτά ένας πανέμορφος σκίουρος προκάλεσε διακοπή, χρειάστηκε τα πέναλτι και δύο αποκρούσεις του Μπράβο για να περάσει στους «8» με το τελικό 4-1 επί της Γουλβς. Τόσο η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης όσο και η παράταση ολοκληρώθηκαν στο 0-0, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ρίχνει το φταίξιμο στην... ποιότητα της μπάλας και τον Γιάγια Τουρέ να τον στηρίζει λέγοντας πως «ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού δεν τις χρησιμοποιούμε αυτές».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε δύο γκολ του Τζέσι Λίνγκαρντ στην Ουαλία για να επιβληθεί 2-0 της Σουόνσι και να βρεθεί στα προημιτελικά σε διαδοχικές σεζόν, για πρώτη φορά στη μετά – Φέργκιουσον εποχή.

Η Λέστερ, λίγη ώρα αφότου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κλοντ Πιέλ, πήρε νίκη με ανατροπή επί της Λιντς, με το τελικό 3-1. Γκολ και ασίστ είχε ο Ιεανάτσο, συνέχισε τις καλές του επιδόσεις στη διοργάνωση ο Σλιμάνι.

Η Μπόρνμουθ έδειξε γιατί βρίσκεται στην Πρέμιερ Λιγκ, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά με το 3-1 επί της Μίντλεσμπρο.

Η Τσέλσι με αρκετές αλλαγές και με τον Ντάνι Ντρινκγουότερ να πραγματοποιεί ντεμπούτο με τη μπλε φανέλα έχοντας ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για αρκετό καιρό, επικράτησε 2-1 της Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Ο Ρούντιγκερ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τους Πρωταθλητές με ωραία κεφαλιά από το πρώτο ημίχρονο, διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε» στο 90'+2' ο Γουίλιαν με ωραίο σουτ από πολύ πλάγια θέση, μείωσε και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ο Κάλβερτ Λιούιν στο 90'+4' από κακή λειτουργία της άμυνας των γηπεδούχων. Αυτό, ήταν το πρώτο ματς του Ντέιβιντ Άνσγουορθ στον πάγκο των «ζαχαρωτών» ως προσωρινός κόουτς....

Αξίζει ειδική αναφορά στην παρουσία του νεαρού, Ίθαν Αμπαντού, στο αρχικό σχήμα της Τσέλσι, καθώς είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του κλαμπ που παίρνει φανέλα βασικού σε οποιαδήποτε διοργάνωση, όντας γεννημένος το 2000!