Κι αν σας ρωτήσουν γιατί απολύθηκε ο Κούμαν…

Το τέλος της συνεργασίας τους με τον Ρόναλντ Κούμαν ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10) οι άνθρωποι της Έβερτον και πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη διάδοχη κατάσταση,  ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ματιά στους λόγους της απόλυσης του Ολλανδού τεχνικού.



Κι αν σας ρωτήσουν γιατί απολύθηκε ο Κούμαν…

Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις οι αριθμοί έχουν κάτι να πουν… Η εντός έδρας ήττα της Κυριακής (22/10) από την Άρσεναλ με το ευρύ 5-2 δεν άφησε περιθώρια στη διοίκηση των «ζαχαρωτών», η οποία δέχτηκε το χθεσινό αποτέλεσμα ως… κερασάκι στην τούρτα που «χτίζουν» τα παρακάτω στατιστικά…

Η Έβερτον βρίσκεται λοιπόν μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές στη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 18η θέση με συγκομιδή οκτώ μόλις βαθμών. Χειρότερη επίδοση από αυτή έχει να παρουσιάσει η ομάδα από τη σεζόν 2005-06, όταν μετά τις πρώτες εννέα «στροφές» στο σακούλι υπήρχαν μόλις τέσσερις βαθμοί.

Η επιθετική λειτουργία σαφώς και προβληματίζει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα επτά τέρματα που έχουν πανηγυρίσει φέτος οι φίλοι του συλλόγου είναι ακριβώς όσα έχει πετύχει μόνος του από την αρχή της σεζόν ο μέχρι πρότινος άσος της ομάδας Ρομέλου Λουκάκου με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης, από τα εννέα κλαμπ στα οποία έχει καθοδηγήσει προπονητικά, μόνον ως κόουτς της Βαλένθια έχει καταφέρει ο 54χρονος τεχνικός να παρουσιάζει μικρότερο μέσο όρο βαθμών ανά παιχνίδι. Η αποχώρησή του από τις «νυχτερίδες» συνοδεύτηκε με μέσο όρο 0.89 βαθμούς ανά ματς, έναντι του περισσότερο τίμιου 1.48 με την Έβερτον.

Για το τέλος αφήνουμε την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Λίβερπουλ στο θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτό διότι ο ένας βαθμός στα τρία πρώτα παιχνίδια του πέμπτου ομίλου αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα αγγλικής ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση…