Τότεναμ-Λίβερπουλ 3-1 (Ημίχρονο)

Με την Τότεναμ να μπαίνει με… χίλια στο πρώτο τέταρτο του ματς (σ.σ. Χάρι Κέιν 3’ και Σον 12’) και τον Ντέλε Άλι να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (45+3) προηγείται η Τότεναμ της Λίβερπουλ με σκορ 3-1 για την ένατη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ το γκολ των φιλοξενούμενων στο 29’.



Τότεναμ-Λίβερπουλ 3-1 (Ημίχρονο)

Η γνώριμη πλέον ασταθής αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έδωσε την ευκαιρία στον Κέιν να εκμεταλλευτεί την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Τρίπιερ και αφού πέρασε τον Μινιολέ άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας στο τρίτο μόλις λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του διεθνούς επιθετικού στο «Γουέμπλεϊ» για το πρωτάθλημα και το έβδομο που του σερβίρει ο 27χρονος συμπαίκτης του μέσα στο 2017.

Στο 12ο λεπτό ο Λόβρεν δεν κατάλαβε τι σκοπό είχε του Γιορίς, κάτι που ωστόσο έδειξε να αντιλαμβάνεται καλύτερα ο Κέιν, ο οποίος μετέφερε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και συγκεκριμένα στον Σον, ο οποίος σκόραρε χωρίς κοντρόλ για το 2-0. Η αντίδραση του αμυντικού των «reds» φαίνεται πως έβγαλε εκτός εαυτού τον προπονητή του, με τον Κλοπ να τον αντικαθιστά στο 32ο μόλις λεπτό, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Τσάμπερλεν.

Στο μεταξύ ο Σον παραλίγο να «γράψει» το 3-0,όμως ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Σαλάχ μείωσε στο σκορ μετά από ασταμάτητη κούρσα και εκπληκτική ασίστ του Χέντερσον, με το τελείωμα του Αιγυπτίου να χτυπά πρώτα στο δοκάρι πριν αναπαυτεί στα δίχτυα των «spurs», οι οποίοι φωνάζουν για φάουλ του Φιρμίνο πάνω στον Κέιν στα… θεμέλια της φάσης.

Λάθος η αντίδραση των φιλοξενούμενων και στη στημένη φάση του Έρικσεν, ο οποίος σημάδεψε την περιοχή στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Την απομάκρυνση της μπάλας εκμεταλλεύτηκε ο Άλι, ο οποίος έδωσε με απευθείας σουτ νέο προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Βερτόνγκεν, Οριέ, Γουίνκς, Τρίπιερ, Έρικσεν, Σον, Άλι, Κέιν

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμεζ, Μάτιπ, Λόβρεν (32’ Τσάμπερλεν), Μορένο, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον, Κουτίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο