Επειδή o Μπουφάλ την είδε… Μαραντόνα (video)

Με μαγικό γκολ του Σοφιάν Μπουφάλ στο 85ο λεπτό της συνάντησης κατάφερε η Σαουθάμπτον να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Γουέστ Μπρομ, επικρατώντας με σκορ 1-0. Τέταρτη και απόλυτα δίκαιη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Πελεγκρίνο μέσα στο 2017, μόλις η δεύτερη στο φετινό μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ.



Επειδή o Μπουφάλ την είδε… Μαραντόνα (video)

Οι «Άγιοι» ήταν αυτοί που έκαναν αισθητή επιθετικά την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο. μετρώντας τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 17ο λεπτό, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπέρτραντ να βρίσκει στο τοίχος και να καταλήγει εν συνεχεία στο αριστερό δοκάρι του Φόρστερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρομέου έγινε κάτοχος της μπάλας εντός μικρής περιοχής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γυρίσει την μπάλα στα δίχτυα, όντας με την πλάτη στην αντίπαλη εστία. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η ατομική ενέργεια του Γκαμπιαντίνι έφερε τον Λονγκ φάτσα με το τέρμα, το δεξί πλασέ που επιχείρησε όμως πέρασε εκτός από πλεονεκτική θέση.

Στο 42’ και στο 43’ ήρθε η σειρά του Γιοσίντα, ο οποίος πρώτα με κεφαλιά και έπειτα με «ψαλιδάκι» δεν κατάφερε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αφού η πρώτη προσπάθεια σταμάτησε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα και η δεύτερη κατέληξε εκτός εστίας. Εντελώς ακίνδυνη επιθετικά η ομάδα του Τόνι Πιούλις μέχρι το 60’, η οποία περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο στη διαφύλαξη των μετόπισθεν μέχρι ο Τζέι Ροντρίγκεζ να πετάξει άουτ την πρώτη και μοναδική μεγάλη στιγμής των φιλοξενούμενων στο ματς.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν πάντως και στο δεύτερο μέρος το ιδιαίτερα ζωηρό τέμπο τους αλλά συνέχισαν να αφήνουν ανεκμετάλλευτες τις προϋποθέσεις που δημιουργούσαν μπροστά από την αντίπαλη εστία. Κλασικό παράδειγμα η φάση του 72ου λεπτού, με τον Τάντιτς να καθυστερεί να εκτελέσει από θέση τετ-α-τετ. Όταν το έκανε σημάδεψε το πρόσωπο του Φόρστερ.

Και αφού το έξυπνο μακρινό σουτ του  νεοεισελθόντα Ρέντμοντ στο 80’ πέρασε λίγο άουτ, αποφάσισε ένας άλλος «φρέσκος» στο ματς να καθορίσει το παιχνίδι. Ο Σοφιάν Μπουφάλ έγινε κάτοχος της μπάλας 70 μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία και αφού δεν «τρόμαξε» με την απόσταση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σημάδεψε υπέροχα την αριστερή γωνία της εστίας, σημειώνοντας το γκολ της αγωνιστικής. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Μαροκινό να διανύει και πάλι κάποια μέτρα με την μπάλα, πασάροντας όμως τελικά στον Όστιν, ο οποίος πρώτα πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έπειτα σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Το γκολ του Μπουφάλ:

 

Οι συνθέσεις:

Σαουθάμπτον: Φ. Φόρστερ, Σέντρικ, Γιοσίντα, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Ρομέου (69’ Ρέντμοντ), Λεμινά, Τάντιτς (80’ Μπουφάλ), Ντέιβις, Λονγκ (83’ Όστιν), Γκαμπιαντίνι

Γουέστ Μπρομ: Μπ. Φόρστερ, Ντόουσον, Χεγκάζι, Έβανς (32’ Νιόμ), Γκιμπς, Κρικόβιακ, Λίβερμορ, Μπάρι (53’ ΜακΟλεϊ), Ροντρίγκεζ, Τσάντλι (77’ Φίλιπς), Ροντόν